Så er hun i gang igjen Ranveig Kristiansen med sitt menneskefiendtlige livssynsdiktatur. Hun mener på ramme alvor at kristne fortjener en unnskyldning for at Den norske kirke anerkjenner kjærlighet, også når den er mellom to av samme kjønn.

Ja til og med kongen får kritikk for, som hun skriver, å «legalisere homofili». Det ER legalt å være homoseksuell, og det er noe man ER, ikke noe man BLIR eller velger å bli. Sagt med et annet ord, det er en menneskerett!

Man burde selvsagt bare tie mennesker som Ranveig Kristiansen i hjel. Men det faktum at de sårer og tråkker på medmennesker slik hun gjør med sitt innlegg i Ringerikes Blad 26. september (og flere tidligere) gjør meg opprørt!

LES INNLEGGET: Ranveig Kristiansen: Bør Den norske kirke unnskylde seg?

Hun og hennes meningsfeller har bare ingen rett til å trakassere og dømme andre på denne måten, samtidig som de selv er overbevist om at de står for toleranse, medmenneskelighet og nestekjærlighet. Dessverre er det kun det motsatte de forfekter!

Så er det igjen dette evinnelige gnålet deres om «Guds ord» og «Bibelens ord». Ord ført i pennen av MENN på en tid kunnskapen om universet konkluderte med at jorden var flat. Bibelen er ord og intet annet, tolket og tilfeldig sammensatt av selvoppnevnte profeter for årtusener siden. Men de beviser ingen verdens ting! At man tror på disse ordene er man selvsagt i sin fulle rett til, men å påtvinge andre sitt livssyn og påberope seg monopol på sannheten har man ingen rett til. Ingen har monopol på sannheten.

Geir Aspheim

Engasjert medmenneske

 

Og selvsagt tar hun i bruk de gamle, velkjente svovelpredikantenes teknikker. Vi skal skremmes til lydighet med ord om at verden snart går under, og de som ikke lever slik Ranveig Kristiansen og hennes meningsfeller beordrer oss vil brenne i Helvete.

Hva med å be menneskeheten om unnskyldning for all den urett som er begått og fortsatt begås i «Bibelens ånd»? Ranveig Kristiansen henger seg opp i homofili, men hva med den utbredte PEDOFILIEN og alle voldtektene begått av «Guds menn» i kristne menigheter verden rundt, ikke minst representert ved Vatikanets «hellige menn»? Er dette en godtatt seksuell legning og handlinger som «Guds ord» tillater? Når skal Ranveig Kristiansen stå opp for alle de forsvarsløse ofrene for denne vederstyggeligheten og be om en unnskyldning for dette?

Hva med å be om unnskyldning for de kristne predikantenes og deres livssynssoldaters globale, brutale nedslakting i «Guds navn», i vårt land representert ved «hellige» Olav blodøks' grusomme tvangskristning med halshogging av dem som nektet å la seg omvende?

La ytringsfriheten leve, men fri og bevar oss for livssynsdiktatorer som Ranveig Kristiansen. Den slags åndelig forurensning har vi ganske enkelt ikke bruk for.

LES OGSÅ: Finn M. Nielsen: Man skal adlyde Gud mer enn mennesker