Jeg gremmer meg, i år som i fjor vinter, når jeg tar bussen til jobb forbi reklameplakaten for varmepumper i krysset ved Vesterntangen.

Plakaten sier «Hvor hett liker du det?», og en halvnaken, svett, og veltrent mann står og gjør seg til.

Vi vet jo alle hvordan reaksjonene ville vært om en halvnaken, svett og sexy kvinne hadde vært avbildet med teksten: «Hvor hett liker du det?»

Nei, vi sytete feministkvinnene ville ikke likt det.

Så her har reklamebyrået tenkt: «Vi gjør en artig vri på det, og har sexy mann istedenfor.»

Så morsomt, tenkte de som jobbet i reklamebyrået.

Så skikkelig harry og gammeldags mener jeg.

Hanne Fisher

 

For hvis vi syntes at objektifisering av kvinner ikke er så bra, hvorfor er det ok for menn? Er det ikke sånn at objektifisering av mennesker generelt ikke er så sunt? Uavhengig av kjønn?

Gutter er i økende grad også utsatt for kroppspress, og små gutter som går til og fra skolen burde vært skjermet fra å se en stor plakat av en mann som bare er sexy.

Dette i regi av Ringeriks-Kraft. Som burde vite bedre. Som har et samfunnsansvar.

Hvis du som mann nå synes jeg burde tåle en vits, og du mener at du ikke har noen problemer med å være sexobjekt, så slapp helt av.

Jeg skriver ikke dette med deg i tankene, jeg skriver det med kollegaen din i tankene, han som aldri har turt og fortelle til deg at kona hans slår.

Nettopp fordi menn har masse press på seg til å være sterke og tøffe og tåle alt. Menn fortjener bedre enn å bli fremstilt som et sexobjekt tilgjengelig til andres forbruk.

Så vær så snill Ringeriks-Kraft, kvitt dere med dette gamle, pinlige forsøket på humor.