Politiske ledere øker politikerforakten

UHELDIG: – Overdreven kritikk avler i neste omgang velgerfrustrasjon og populisme, skriver Per Stamnes.

UHELDIG: – Overdreven kritikk avler i neste omgang velgerfrustrasjon og populisme, skriver Per Stamnes. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Per Stamnes er skuffet over mange sentrale politikeres hang til å kritisere.

DEL

MeningerDe politiske partiers ledere konkurrerer om høyest mulig kritikk av alt som dagens regjering står for og gjør. Dette i en tid hvor det går godt i Norge og den samlende velstand aldri har vært bedre. Det investeres rekordhøyt i samfunnets infrastruktur. Utlandet er interessert i å investere i Norge, noe som er det beste bevis for at vi har en bedre utvikling enn resten av verden.

Den type overdreven kritikk avler i neste omgang velgerfrustrasjon og populisme med liten forståelse for den totale sammenheng i samfunnet.

Jeg er skuffet over mange sentrale politikeres hang til å kritisere framfor å fokusere på enkeltpunkter i andre partier som grunnlag for konstruktivt samarbeid.

LES OGSÅ: De har stått sammen i fire år: Nå skal Kirsten (64) og Dag (56) slåss om denne plassen 

Ringerike kan være et godt eksempel på at godt samarbeid mellom de to største partiene har resultert i en god utvikling i kommunen. Det er brakt orden i kommunens økonomi og det investeres i skole og helse med tanke på framtiden.

Mitt ønske for framtiden både sentralt og lokalt er: Lytt til hverandre, og se etter de gode løsninger hos hverandre. Legg bort hangen etter å lete etter ting å kritisere hos andre politiske partier, og slutt med å oppkonstruere såkalte politiske motstandere. Kanskje er det dette som må til for å fjerne den økende politikerforakten.

Per Stamnes

Pensjonist

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags