Sentraliseringen må stoppes | Harald Bakken Tømterud

Harald Bakken Tømterud mener tilgang på for eksempel sykehjem innen en viss avstand bør være et krav. Illustrasjonsfoto: Siv Dolmen, Dagsavisen arkiv/ANB

Harald Bakken Tømterud mener tilgang på for eksempel sykehjem innen en viss avstand bør være et krav. Illustrasjonsfoto: Siv Dolmen, Dagsavisen arkiv/ANB

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Tilgang på barnehage, skole, eldreomsorg og sykehjem innenfor en viss avstand burde vært et krav, skriver Harald Bakken Tømterud i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerJeg skulle ønske vi kunne stoppe sentraliseringen som Erna-regjeringen holder på med. Jeg håper det en dag blir tjenester nær folk. Jeg mener alle de viktigste tjenestene burde være tilgjengelige der folk bor.

Tilgang på barnehage, skole, eldreomsorg og sykehjem innenfor en viss avstand burde vært et krav. Dette hadde også hjulpet folket slik at man kunne bosatt seg der en ønsker.

Flere flytter fra bygda til tettere strøk frivillig, men er det egentlig frivillig at de drar? Eller er det fordi arbeidsplassene legges ned?

Når arbeidsplassene legges ned, og folk flytter, legges flere arbeidsplasser ned fordi de ikke er nok ansatte. Derfor er det en grunn til at folk flytter.

Harald Bakken Tømterud

Ringerike

H/Frp-regjeringen har den mest rendyrkede sentraliseringspolitikken jeg noen gang har sett i landet.

Større enheter og mer til hovedstaden blir sett på som den beste løsningen på alle utfordringer. Dette mener jeg er feil! Dette reduserer kvaliteten og effektiviteten på tjenestene som skal tilbys.

Vi mister lokalkunnskapen som er vesentlig for tjenestene.

LES OGSÅ: Spiller det noen rolle hvem som styrer landet? | Masud Gharahkhani (Ap)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags