Den første påstanden, at det nye radioformatet har allerede revolusjonert norsk radio med et vell nisjekanaler, at det ble flere kanaler enn med FM-nettet og med et stabilere nødnett som kan bryte seg inn i alle kanaler, da er jeg enig i.

Slutt med fordelene

Men da er det slutt med fordelene – etter min mening.

1. Gode mottakerforhold finnes ikke enda. Kjørte nylig fra Sogndal til Lærdal – ingen DAB-dekning. På andre strekninger i Sør-Norge (!) ganske så ustabilt. Godt mottak i tuneller – langt ifra!

2. Tenk på de turistene som har lite DAB-dekning i hjemlandet sitt som f. eks. Danmark, Tyskland, Nederland. De har per dags dato stort sett FM-nettet. Og hva er med nordmenn på ferie i disse land som ikke staser på eller har dårlig DAB-dekning? De har fra 2017 av ingen mulighet til å informere seg f. eks. om aktuelle trafikksituasjoner i det landet de kjører gjennom.

3. Har regjeringen tenkt på de enorme miljøbelastningene når alle FM-radioer i Norge må kastes? Og ikke minst de kostnadene de «pålegger» folk ved å kjøpe DAB-mottakere til hjemmet sitt (eller hytta) eller adaptere til eldre biler!

Gjør som Sverige!

4. Hvorfor ikke gjøre som Sverige å ha begge nett ved siden av hverandre? Det hadde spart befolkningen for masse penger! Den som absolutt vil ha DAB-nytelser kan jo gjerne betale for den.

5. Og sist: Det høres litt kynisk ut når de to som tilhører Stortingets Familie- og kulturkomite sier at de som er glad i det gamle FM-nettet kan jo kjøpe seg en adapter – enda mer penger som sløses bort.

Men er det nyttet hvis FM-nettet slås av?