Robertas Vilimas: Kjærlighetens eller ensomhetens dag?

Min Valentin: I denne ærlige kommentaren forteller Robertas om sine erfaringer med Valentinsdag.

Min Valentin: I denne ærlige kommentaren forteller Robertas om sine erfaringer med Valentinsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvordan overleve Valentine's Day?

DEL

Puls - kommentarJeg skal være helt, helt ærlig: hvem i huleste feirer egentlig Valentinsdag? Det er ikke engang en norsk tradisjon, om du i det hele tatt vil kalle den moderne Valentinsdagen for en tradisjon.

Sist jeg sjekket, så pleide feiringen å gå ut på å ære flere tidlige helgener, som da for eksempel St. Valentinus, eller den folkelige troen av at fugler begynte å parre seg på den spesifikke dagen.

Det eneste feiringen går ut på i dag er å skape et ekstremt press på folk for å ha noen å feire dagen med, noe som ikke alltid er det letteste å få til. Det er flere tilfeller hvor jeg er gitt etter og prøvd ut hele konseptet, bare for å mislykkes totalt.

I 5. klasse, for eksempel, så hadde jeg fått kjøpt inn sånne små, masseproduserte sjokoladehjertet som man som oftest forbinder Nille med, for så å prøve å gi de til en jente jeg likte. Hun tok de, overraskende nok da jeg var en svett og lubben liten unge, og hjernen min gikk helt i ekstase ... i noen sekunder. Før jeg skjønte hva som hadde skjedd, så hadde hun tatt sjokoladen og bare gått, uten å si takk engang. 1–0 til St. Valentinus.

Så rådet er kanskje å ikke være meg, eller muligens bare ha mer flaks enn meg.

I 8. klasse ba jeg ut en ekstremt søt og hyggelig jente på en date, på selveste valentinsdagen. For at hun skulle skjønne at jeg mente alvor, så skulle vi møtes på en restaurant i Sandvika, for deretter å se en film eller noe i den forstand. Jeg sto og ventet i over én time, men hun kom aldri, noe som var mildt sagt deprimerende.

Til syvende og sist valgte jeg å trøstespise flere porsjoner med «Great rack of ribs», to store bokser med popcorn mens jeg så på en ganske bra film.

Robertas Vilimas, skribent.

Robertas Vilimas, skribent. Foto:

Alt i alt, ikke en så dårlig dag, så 1–1.

Poenget er, jeg har mange flere historier om mislykkede Valentinsdager, men det er litt for mange til å kunne nevne i annet enn memoarene mine, men det er i hvert fall forståelig hvorfor jeg har en så dårlig opplevelse med konseptet av Valentinsdag.

Så rådet er kanskje å ikke være meg, eller muligens bare ha mer flaks enn meg.

LES OGSÅ: Valentine's Day og avstandsforhold

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags