Jeg vil ikke ende livet ditt

Oona V. H. Keiserdalen, skribent.

Oona V. H. Keiserdalen, skribent. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Puls - kommentarI mange år gledet jeg meg til å få lappen, helt til jeg mista min bestevenn i en tragisk ulykke. Etter det så har jeg vært utrolig forsiktig i trafikken, men jeg har også blitt mer våken. Det å oppdage farer er noe jeg gjør fort, og jeg har unngått en del ulykker bare fordi jeg er veldig oppmerksom.

Nå har jeg lappen, og jeg kjører rundt i bilen min, men stadig vekk så må jeg bråstoppe eller svinge til siden på grunn av fotgjengere som løper ut i veien uten å se seg for. Det er utrolig ubehagelig, for jeg har ikke lyst til å skade noen eller ende noens liv.

At bilister har vikeplikt for fotgjengere er noe de fleste vet, og det er tydelig at mange fotgjengere har fått det med seg også.

For det er utrolig mange som risikerer livet sitt med å ikke se seg for, men bare brase ut i veien der bilene kjører i vanlig hastighet.

Erfaringen med å ødelegge noen for resten av livet, inkludert meg selv, det er en erfaring jeg virkelig ikke vil ha.

Det spiller ingen rolle om det er dag eller kveld, det å bare storme ut i veien er ikke greit, for det er ingen av oss som sitter bak rattet som vil skade andre.

Jeg er klar over at det er lett å tro det at «bilisten tar hensyn til meg, og jeg har dårlig tid, så jeg bare går over veien».

Det er ikke bare å tenke sånn, det er ofte at de bak rattet også har dårlig tid eller sitter litt i sin egen verden, og da er det utrolig fort gjort at ting skjer..

Jeg er snart 20 år, og har ikke så altfor mye erfaring på veien enda, siden jeg tok lappen når jeg var 19, men erfaringen med å ødelegge noen for resten av livet, inkludert meg selv, det er en erfaring jeg virkelig ikke vil ha.

Og jeg regner heller ikke med at du som fotgjenger vil bli hardt skadet eller at livet ditt skal få en ende bare fordi du ikke så deg for i trafikken.

Så jeg ber deg som skal gå over veien: vær så snill å se deg for.

LES OGSÅ: Slik overlever du bussturen

LES FLERE KOMMENTARER:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags