For å gjøre det klart så tidlig som mulig, så kommer jeg aldri noensinne til å merke meg selv med en tatovering. I hvert fall ikke slik situasjonen er i dag. Ikke det at jeg har noe direkte imot de som velger å få en tatovering, men jeg er ikke spesielt imponert over konseptet.

Jeg skal ærlig innrømme at jeg i enkelte situasjoner vil stilt meg kritisk hvis noen fortalte meg om deres tatoveringsplaner. Jeg mener den viktigste måten å utrykke seg selv på, er hvordan du velger å fremstå i samvær med andre. Ikke med dødninghodet som preger armen din.

Når det er sagt, har jeg derimot stor respekt for de som ønsker å bevare for eksempel et minne, eller bruker tatovering i den sammenheng at de utrykker seg selv som den de er, ikke den de ønsker å være.

Det jeg mener med minner, er rett og slett at om man bruker tatovering i den sammenheng med å hedre noen, eller bevare noe fra noen som har gått bort, kan jeg ikke se på det på noen annen måte, enn med respekt. Det viser at du har et formål med tatoveringen din.

Og det er nettopp dette jeg mener er det aller viktigste, at tatoveringen har et formål. Jeg kan ærlig si at det ikke finnes noe som er mer «cringe», enn folk som tatoverer seg for å fremstå som «tøffe». Ofte tøffere enn det de egentlig er.

Jeg vil selvsagt alltid prøve å ha et så objektivt syn som mulig på visse ting, men det er selvsagt tilnærmet umulig for meg å ikke mene noe subjektivt.

Tatover deg KUN hvis det er for egen skyld. Ikke for å fremstå som kul eller tøff for andre, men noe som betyr noe for deg selv.

I de fleste tilfeller vil jeg si det kan være litt «harry» å tatovere favorittbilmerket eller en quote fra en film, men hvis noen preger hele armen sin med et skikkelig vellaget bilde, er det ikke annet enn kunst.

Så konklusjonen må nesten være: Tatover deg KUN hvis det er for egen skyld. Ikke for å fremstå som kul eller tøff for andre, men noe som betyr noe for deg selv. Egentlig ville jeg sagt, ikke tatover deg, men hvis du føler at det er viktig, så vær i det minste kritisk.

Og bruk en flink tatovør da, så er du i så fall på god vei!

LES OGSÅ: Et minne i blekk – som varer livet ut

Bildeserie

5 på gata: Hva synes du om tatoveringer?