Karine Jonsrud Pedersen: Skal jeg holde meg unna store folkemengder?

Karine Jonsrud Pedersen, skribent.

Karine Jonsrud Pedersen, skribent. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Vi vet at terror kan ramme hvor som helst, også her i Norge. Siden 22. juli har vi sett et stort antall grusomme terroraksjoner i Europa, senest i London og Manchester. Betyr det at vi bør endre måten vi lever på? Les Puls-skribent Karine Jonsrud Pedersen sterke kommentar.

DEL

Puls-kommentarI det ene sekundet danser og synger man og føler seg som dronningen eller kongen av verden. I det neste finnes man ikke mer. Ariana Grande-konserten 22. mai minner oss igjen på at terror kan ramme når som helst, hvor som helst og hvem som helst.

Terror har skjedd på konserter før. Denne gangen var det annerledes. Ariana Grande er noe jeg fort hører på Spotify og noen jeg kunne dratt og hørt på en konsert. Terroren kom igjen veldig nærme min og andres realitet, og alvorligheten av terrorangrep kom igjen i fokus til meg og mange andre.

For terrorangrep er alvorlige, men for mange er begrepet hverdagsliggjort. Angrepet i Manchester har nok åpnet mange øyne igjen.

Hva om jeg var der? Hva om det var i Oslo da Ariana Grande hadde konsert her for bare noen uker siden? Hva om alle vennene mine ble utsatt for en så traumatisk opplevelse? Hva om jeg hadde mistet noen av de jeg var glad i, i et terrorangrep? Jeg vet ikke om jeg hadde taklet det. Tankene går ofte til de som ikke har noe valg, til de som må takle slike forferdelige situasjoner. Vi tenker på dere, og dere er noen av de sterkeste menneskene som finnes.

Jeg er redd for at terror igjen skal ramme Norge. Jeg er redd for at en lastebil skal kjøre ned store folkemengder på Karl Johan, og jeg er redd for at det skal skje en eksplosjon på en konsert. Vi vet ikke om det vil skje. Og vi vet ikke når.

Jeg er redd for at terror igjen skal ramme Norge.

Det er en liten del av meg som sier at jeg bør holde meg unna store folkemengder. Holde meg unna av Karl Johan, og droppe konsertene jeg planlegger å dra på.

Fordi man kan leve et ok liv uten å oppsøke store folkemengder, og konsertene kan man se på Youtube. For hvis jeg kan unngå å bli skadet, så bør jeg vel gjøre det?

Men skal terror virkelig styre så mye av livet vårt? Det er ikke sånn at vi blir mindre redde av å gjemme oss inne i huset vårt og bli der for alltid.

Å bekjempe terrorisme gjør vi med å vise at vi er her for hverandre og at frykten ikke skal ødelegge oss. Derfor skal jeg i sommer dra på konsert. Jeg skal synge høyt og kose meg. Og jeg skal nyte livet uten å la terroren vinne.

LES OGSÅ: – Lar ikke terrorfrykten styre livet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags