Thea Våreid Sørensen: Fra barbiefilm til eksamen

Thea Våreid Sørensen, skribent.

Thea Våreid Sørensen, skribent. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er ikke nødvendig å kjøpe en splitter ny kjole til flere tusen, kjøre limousin, reise til frisøren for å fikse håret, eller til makeupartist for å legge øyenskyggen man lett kunne lagt selv, skriver Thea Våreid Sørensen.

DEL

Puls - kommentarEndelig er det duket for ungdomsskolens desidert største begivenhet, nemlig 10.klasseballet. Helt siden vi fant ut at dette, har mange av oss, spesielt jentene, vært i ekstase.

Tenk at vi får muligheten til å pynte oss så mye vi vil, med store prinsessekjoler og så mange av vennene våre, akkurat som i alle barbiefilmene vi så da vi var små.

Jeg tror ikke jeg kunne sett for meg noe bedre i en alder av seks-sju år, og for å være helt ærlig, er ikke gleden så mye mindre nå ni år senere.

Kjolen og skoene kjøpte jeg i sommerferien i fjor, negletimen er booket, og sminken og håret var planlagt for lenge siden.

Jeg skal ikke legge skjul på at det til sammen har kostet en del, eller at jeg ikke har betalt alt selv. Jeg skjønner derfor grunnen til at så mange er imot skoleball. Mange ser på ball som en kjempeinvestering, og det kan jeg skjønne, men det behøver ikke å være det.

Det er ikke nødvendig å kjøpe en splitter ny kjole til flere tusen, kjøre limousin, reise til frisøren for å fikse håret, eller til makeupartist for å legge øyenskyggen man lett kunne lagt selv.

Faktisk så trenger man ikke å kjøpe kjole i det hele tatt, og heller ikke fikse håret eller sminke seg noe mer enn man pleier dersom man ikke ønsker det, eller ikke vil bruke unødvendig mye penger på disse tingene.

Kjolen og skoene kjøpte jeg i sommerferien i fjor, negletimen er booket, og sminken og håret var planlagt for lenge siden.

I tillegg til alt over, kommer avgiften for å være med på ballet. Summen varierer fra skole til skole, men hos oss på Veienmarka ligger den på 500 kroner. Og ja, 500 kroner er ganske mye penger, men det er jo ikke uten grunn at det må betales.

For hvordan skal skolen ellers ha råd til maten, eller et sted å være? Jeg er ikke alene om å grue meg til dette halvåret, den aller siste delen av ungdomsskolen. Eksamener, standpunktprøver og innleveringer i haugevis.

Joda, prøver og innleveringer har det vært nok av før også, men det er ikke før nå at karakterene teller. Derfor synes jeg det er greit med et lite avbrekk før det starter igjen for fullt.

Med andre ord er nettopp 10.klasseballet en perfekt anledning til å være sammen med hele trinnet, før ungdomsskolen plutselig er over og vi går forskjellige veier.

Mange av elevene har vi gått i klasse med siden første skoledag i førsteklasse, noen begynte vi i klasse med i åttende, mens andre har vi ikke gått i klasse med i det hele tatt.

Jeg gleder meg i alle fall masse til å dele kvelden med alle disse flotte menneskene.

LES OGSÅ: – Skoleball legger press på elevene

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags