Jeg vet at jeg ikke er den eneste som har shippet Isak og Even siden de møttes på kosegruppemøtet i begynnelsen av oktober. For å være helt ærlig, syntes jeg det var på tide. Selv om det er mer normalt med homofili i media nå enn før, blir det ikke framstilt på samme måte som heterofili.

For hvorfor skal det alltid være Romeo og Julie, Blair og Chuck og ikke minst William og Noora? Er det ikke på tide at vi får flere homofile kjærlighetshistorier?

Ungdom trenger flere homofile rollemodeller og forbilder. Et flertall av guttene i klassen min snakker om homofili som om det skulle vært en sykdom, og slenger rundt seg «jævla homse» som om det skulle vært et skjellsord.

LES OGSÅ: Ingen skam å være skeiv i 2016

Jeg aner ikke på hvilket grunnlag de mener at de har rett til å uttale seg sånn- om de har fått holdningene sine hjemmefra, eller om det er en av dem som påvirker de andre. Uansett hva, så synes ikke jeg det er riktig.

Vi er i 2016, og homofili er ikke akkurat noe nytt fenomen, så egentlig synes jeg det er rart at det fremdeles finnes så mange homofobe mennesker. Og jeg håper at om ikke lenge, vil det være slutt på dette.

Da Noora overtok hovedrollen i sesong to, ble det plutselig fullt av blonde jenter med kort hår og røde lepper. Med andre ord – «SKAM» har hatt en enorm påvirkningskraft på alle oss ungdommer.

Derfor ser jeg ingen grunn til at sesong tre skal være noe unntak. Med det mener jeg ikke at alle skal bli homofile, men jeg syntes det er på tide å innse at homofili er minst like normalt som heterofili.

Jeg tror at «SKAM» kan være løsningen, og at Isak og Even kan bidra stort med å fjerne fordommer blant ungdommer.

Jeg tror at «SKAM» kan være løsningen, og at Isak og Even kan bidra stort med å fjerne fordommer blant ungdommer. Ikke bare viser de at det er greit å være homofil, men også at ikke alle homofile er feminine.

For det er jo ikke sånn at alle er like: heterofile gutter kan være minst like feminine som homofile gutter. Alle homofile går ikke med rosa skjorter nedi altfor trange bukser og bruker sminke.

Men dersom du som heterofil gutt kler deg sånn, så kan jeg nesten garantere deg at du hadde fått hørt det. Jeg håper at dette snart tar slutt, at du kan gå kledd og oppføre deg akkurat som du vil, uten å bli stemplet som noe som helst.

Isak og Even, jeg heier på dere.

LES OGSÅ: Sykkelbukser og skam

LES OGSÅ: Russens prevensjonssjefer: – Mange nedprioriterer bruk av kondom