Gå til sidens hovedinnhold

Carl August Klevjer: Til neste års russekull

Artikkelen er over 4 år gammel

Puls-skribent Carl August Klevjer har en helhjertet oppfordring til deg som blir russ neste år.

Puls - kommentar Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bare for å kaste kortene på bordet så fort som mulig, så nei, russetiden var ikke den beste tiden i mitt liv heller. Den var grei, morsom til tider, men that's it.

Og nei, jeg skriver ikke dette for å provosere noen, be årskullene under meg grue seg, eller generelt stille meg negativ til alt. For jeg prøver alltid å se det positive i ting.

Men generelt sett var ikke russetiden slik jeg trodde den kom til å bli. Og jeg tør til og med å påstå at det at den nå er over, er noe positivt ...

Årets russ har gjort så mye positivt, og jeg er generelt sett fornøyd med både styrene på Ringerike og Hønefoss. Bare se på revyen, innsamlingen til Kreftforeningen, jobben presidentene har gjort, alle de hyggelige samtalene jeg har sett foregå mellom medruss og politi, og så videre.

HUSKER DU? Johannes Banggren: Da russen 2017 ble potensielle terrorister

Dette kommer også tydelig fram i leserinnlegget til politibetjent Arne Tuft Stavnes som står på trykk i dagens avis.

Men internt mellom russen har jeg opplevd negative aspekter. Følgende er mine personlige betraktninger: Hvorfor er det så mange av dere som endrer personlighet, tror at medlemskap i grupper gir økt status og føler seg dermed bedre enn andre?

Hele «systemet» med å hate hverandre, sette seg selv høyere enn andre, og tro at man generelt er noe mer enn andre fra 7. april til 17. mai? Dette er noe jeg ikke forventet, og heller ikke likte. Det var jo selvsagt ikke et stort problem, men det eksisterte likevel.

Derfor en liten oppfordring til 99-erne, som om få måneder så smått skal begynne på sin russetid: Ikke kast deg på statusjaget, ikke hev deg over andre.

Vær heller en bra gjeng, som aldri lar noen føle seg utenfor, så slipper du å bli husket som noe du egentlig aldri var.

LES OGSÅ: Politibetjent Arne Tuft Stavnes: Ungdom vi kan være stolte av

LES FLERE PULS-KOMMENTARER:

Kommentarer til denne saken