Okei, dette føles litt ut som om å komme ut av skapet. Vel, det eneste problemet er at alle mine bekjente sikkert vet om dette fra før av.

Jeg kunne like gjerne gått rundt med et blinkende skilt der det sto erklært: jeg er vegetarianer.

LES OGSÅ: Neneva (22): – Opplever økt energi og bedre konsentrasjon med vegansk kosthold 

I tilfelle du ikke har fått det med deg enda, så koker kloden. Ved å ha et kjøttbasert kosthold, bidrar man til enorme mengder CO2-og metanutslipp til atmosfæren, og bruker opp viktige ressurser som landareal, vann og korn.

Det er utrolig viktig å ikke la seg selv bli styrt av tittelen «vegetarianer» eller «veganer», man er et menneske først og fremst.

Ved å ha et plantebasert kosthold bidrar man til å skru ned varmen litt på kokeplata.

Misforstå meg rett; poenget mitt er ikke å overbevise noen til å kutte ut animalistiske produkter. Jeg vil bare informere om konsekvensene husdyrhold har for miljø, helse og dyrene.

Hva man spiser er et individuelt valg. Hvis man er slem mot noen kun fordi de har andre kostholdsvaner enn deg, så burde man ernære seg selv bedre rent moralsk.

Det blir som å være medlem av Grønn Ungdom og skyte noen for å spise en hamburger.

LES OGSÅ DENNE KOMMENTAREN: «Så nei, jeg savner ikke kjøtt; verken bacon, biff, kylling eller ribbe» 

Å ja, fredsbygging er ikke en del av politikken deres? Ikke rart de er så demonstrative og aggressive.

Jeg har et sterkt ønske om å kunne kalle meg selv en fullverdig veganer i framtiden. Men jeg har innsett at dette er en lang prosess, og det handler om å ha en riktig balanse.

Veganere blir ofte beskyldt for å ha et ensidig og mangelfullt kosthold basert på salat og soya, men øynene blir virkelig åpnet for en hel ny kulinarisk verden når man ser forbi kyllingfileten på middagstallerkenen.

Jeg har fått et mye mer variert og spennende kosthold som gir meg mye mer energi enn det jeg spiste tidligere.

Nå føler jeg et ansvar for å gjennomføre. Hvis noen fra Grønn Ungdom ser meg spise en pølse på MIX har jeg vel begått sosialt selvmord.

Matvaner er kanskje de vanskeligste vanene å legge fra seg. Noen ganger føler jeg meg begrenset.

Noen ganger føler jeg at det veganske kostholdet er en så stor hindring at jeg ikke lenger føler det er et valg jeg gjør av lidenskap og personlige interesser, men av et sett med regler for hva som er og hva som ikke er «tillatt» å spise.

Det er utrolig viktig å ikke la seg selv bli styrt av tittelen «vegetarianer» eller «veganer», man er et menneske først og fremst.

Mat skal være en glede ved livet, ikke en begrensning. Men, så husker jeg miljøkonsekvensene. At jeg som menneske har et ansvar for denne kloden og dyrene vi deler den med.

LES OGSÅ: Spiser ingenting som stammer fra levende vesener

Det er vel derfor jeg skriver om dette; i håp om å få en ny motivasjon til å leve enda mer tilnærmet en vegansk livsstil.

Nå føler jeg et ansvar for å gjennomføre. Hvis noen fra Grønn Ungdom ser meg spise en pølse på MIX har jeg vel begått sosialt selvmord.

Å ja, de fremmer ikke et vegetariansk/vegansk kosthold? Ikke rart de har fått så stor oppslutning.

Hvis et plantebasert kosthold er det som skal til for å redde verden, så skal jeg gledelig leve på grønnkål og quinoa resten av livet mitt.

Og nei, man blir ikke underernært på et vegetariansk eller vegansk kosthold.

Og hvis jeg i verste fall må ta noen kosttilskudd så er det bedre enn å være underernært på kunnskap.

LES OGSÅ: Savner vegansk mat på menyen