Det streikes for en verden i klimakrise | Karine Jonsrud Pedersen

MÅ HANDLE: Aram Azari (16) fra Hønefoss var blant dem som deltok i klimastreiken foran Stortinget i vår.

MÅ HANDLE: Aram Azari (16) fra Hønefoss var blant dem som deltok i klimastreiken foran Stortinget i vår. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Meninger Tusenvis på tusenvis av skoleelever har streiket minst en gang det siste halvåret. De streiker for at voksne skal ta dem på alvor. De er redde for framtiden sin. Jorda koker, og vi har bare en av den. Dette må vi ta på alvor.

Vinnerne av MGPjr sang sangen «Jorda er syk». Det påpekte at «nå er resten opp til deg og meg». Og det er nettopp det. Framtiden er vårt ansvar. Den har ikke blitt tatt på alvor og det har fått store konsekvenser.

Vi burde begynt å handle for lengst, men det er ikke for sent. Det finnes en rekke muligheter for en mer miljøvennlig hverdag, og en framtid som spiller på lag med klimaet.

Karine Jonsrud Pedersen

Kandidat for Ringerike Arbeiderparti

Billigere buss

Som enkeltmennesker kan vi gjøre mye, men politikerne har også et stort ansvar for at de miljøvennlige valgene skal være enkle å ta. Det handler om at bussen må være billigere og gå oftere. Det handler om å satse på flere grønne områder. Og det handler om å belønne de som velger det klimavennlige framfor det klimafiendtlige.

Arbeiderpartiet er på lag med framtiden. I Ringerike går vi til valg på et grønnere samfunn. Vi skal ta vare på naturen rundt oss. Vi skal innføre et klimabudsjett, og legge til rette for en miljøvennlig utvikling for kommunen.

Miljøvennlige løsninger må legges til grunn i utvikling av by og tettsted. Og dette skal selvfølgelig gå hånd i hånd med gode arbeidsforhold, en trygg eldreomsorg og gode oppvekstvilkår. Vi ser det store perspektivet, og et bærekraftig klima er forutsetningen for framtiden til dem som kommer etter oss. Derfor tar vi det på alvor.

LES OGSÅ: Even (13) streiker for klimaet i dag: – Vi er mange her, men langt fra så mange som sist

Tid for handling

Det er ikke tid for å snakke i flere år om den flotte framtiden vi en gang skal oppnå. Det er tid for handling. Uten handling har vi ingen framtid. Vi skylder oss selv det, vi skylder ungene som er yngre enn oss det, og vi skylder generasjonene som kommer etter oss det. Jeg har ikke tenkt til å sitte stille og se på at jorda går under. Det håper jeg ikke du heller vil gjøre.

9. september er det valg, og fra 10. august kan du forhåndsstemme. Jeg håper at du husker å bruke stemmeretten din i kommune- og fylkestingsvalget. Stem på dem som er på lag med framtiden, stem på dem som er en del av framtiden, og stem på dem som brenner for å gjøre verden til et bedre sted.

I motsetning til Frp tror jeg på menneskeskapte klimaendringer. Jeg tror også at vi som mennesker kan snu den negative veksten og faktisk gjøre forbedringer innenfor klima. Skoleelever streiker fordi de er livredde for hva som venter de når de blir eldre. Den angsten skal vi ta på alvor. Vi må gjøre alt vi kan, fordi det handler om vår felles framtid.

Godt valg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags