Selv sosialister liker profitt | Marius Dalby

VANNKRAFT: Det er bedre å tjene penger på vannet som renner gjennom byen, enn å sette pengene i fond, mener Marius Dalby.

VANNKRAFT: Det er bedre å tjene penger på vannet som renner gjennom byen, enn å sette pengene i fond, mener Marius Dalby. Foto:

Av

– Det må da være bedre at kommunen tjener penger på vannkraft som renner igjennom byen i stedet for å sette penger i et fond, sier Marius Dalby i dette innlegget.

DEL

MeningerVi skjønner alle at det å selge aksjer i Ringerikskraft (RiK) gir en kjapp profitt der og da.

Det må da være bedre at kommunen tjener penger på vannkraft som renner igjennom byen i stedet for å sette penger i et fond. Kommunen burde hatt mer kontroll på kraft fra distriktet, ikke mindre.

LES OGSÅ: Kommunen tapte 700.000 kroner på fond: Axel ville heller brukt pengene på å utbedre Hønefoss skole

Mons-Ivar Mjelde kritiserer Rødt for å ville bruke Ringerikskrafts overskudd. Jeg er av den oppfatning, Mons-Ivar, at alle som sitter på aksjer i et kraftselskap, vil hente ut profitt. Selv sosialister liker profitt og i alle fall vannkraftpenger som er sikker inntekt og miljøvennlig.

Marius Dalby

Leder i Rødt

Hønefoss

Det å hevde at RiK ikke hadde sett den veksten, er et dårlig argument. 

Når man ser hvor stor kraftutbygging det er planlagt i Norge nå, så skjønner alle at det å selge aksjer i et selskap med gode framtidsutsikter ikke er en god løsning.

Stabil inntekt i kommunekassen må da være å foretrekke framfor usikre penger i fond?

Fint at kommunen vil bygge skoler, men når etterslepet fra den Ap-styrte kommunen er så stort at flerparten av skolene er i en sånn forfatning at riving er eneste gode løsning, da viser det at de som styrer ikke evner å ta vare på kommunens eiendommer.

Det virker som flertallskameratene ikke vil se på langsiktige løsninger som faktisk er de beste. Hva mener folk?

Jeg maner alle engasjerte ringerikinger til å ytre sin mening samme hvilken side man står på. Det er faktisk sånn at det er vi som bor her som har noe å si.

Bruk din stemmerett i kommunevalget, og bevis at vi ringerikinger bryr oss.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags