Sverre Harald Amundsen: Politikk er det å ville noe - og ikke få det til

– Og den som tror dette var et innlegg som har med Bergensbanens forstoppelse å gjøre, få tro hva hun vil!, skriver Sverre Harald Amundsen i dette leserinnlegget.

– Og den som tror dette var et innlegg som har med Bergensbanens forstoppelse å gjøre, få tro hva hun vil!, skriver Sverre Harald Amundsen i dette leserinnlegget.

Av

– Og slik henger det vel sammen: Våre ledende politikere lyver ikke bevisst, de vet bare ikke hva de snakker om! skriver Sverre Harald Amundsen.

DEL

LeserinnleggEn tidligere minister, kjent for sin ordkunst, uttalte i en debatt noe sånt: «Enten taler representanten mot bedre vitende eller så vet hun ikke hva hun snakker om, og jeg vil jo ikke beskylde henne for å lyve».

Og slik henger det vel sammen: Våre ledende politikere lyver ikke bevisst, de vet bare ikke hva de snakker om! Det skjer rett som det er, og alltid hvert fjerde år. Like før grågåsa trekker nordover. De tar toget, politikerne, ikke grågåsa, nesten alltid så sant det går et tog, og strør de fagreste løfter langs vei, bane og sti om hva som skal skje i de siste år av en langtidsplan, mens de med bekymret mine forklarer hvorfor det de lovet for lenge siden dessverre ikke lot seg gjennomføre akkurat nå, i sannhetens time.

Enklest renner forklaringen fra munnen dersom det var «de andre» som forlovet seg og som følgelig må bære skylden for løftet som brast. Som regel er det jo «de andre».

Så reiser de rundt i representative klynger til sine respektive valgkretser og forkynner det glade budskap om hvilken herlighet som venter akkurat dem om 15 år. I kretsen omkring står de lokale partilederne og tilstøtende ordførere med brede smil og svette håndflater. De soler seg i glansen for en dag og gleder seg over hvor billig de kom til denne tønnen med valgflesk. Det var som fortjent, for hardt har de arbeidet.

«Endelig», tenker de. «Nå er kampen i gang»! Troskyldige må de være. Deres velgere blir færre og færre, for blant disse er det stadig flere som mener de forstår. Disse tenker: «Deres troskyldighet gjorde at de trodde på det de selv sa, idet de sa det. De lyver ikke. De vet bare ikke bedre. Jeg tror like godt jeg går ut og måker snø», tenker de, «eller steker meg en vaffel». For riktig nok er det dårlig med snø, men litt røre må det vel være mulig å få til. Det er sånn det er.

Og den som tror dette var et innlegg som har med Bergensbanens forstoppelse å gjøre, få tro hva hun vil!

Sverre Harald Amundsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags