Vi må satse på flere gratis fritidstilbud for ungdom

TA PÅ ALVOR: – At de fleste av våre fritidstilbud kan være med på å ekskludere de med mindre penger, kan ikke vi overse, sier Karine Jonsrud Pedersen.

TA PÅ ALVOR: – At de fleste av våre fritidstilbud kan være med på å ekskludere de med mindre penger, kan ikke vi overse, sier Karine Jonsrud Pedersen.

Av

Svært få vil velge å komme tilbake til Hønefoss og stifte familie hvis det de husker av ungdomstiden er kjedsomhet, sier lokalpolitiker Karine Jonsrud Pedersen (Ap).

DEL

MeningerJeg er så enig, Helene. Hønefoss trenger flere fritidstilbud for unge.

Forrige uke skrev Helene Mala Haga i Puls om byens manglende fritidstilbud. Det er ikke til å legge skjul på at dette er noe kommunen må satse mer på.

Ungdata-undersøkelsen pekte nettopp på dette med manglende ungdomstilbud. Det tar Arbeiderpartiet på alvor.

LES OGSÅ: Vi trenger flere gratis fritidstilbud for oss unge i Hønefoss

Hønefoss som by

Vi er avhengige av at ungdom vil tilbake til Hønefoss som by, og Ringerike som kommune er avhengig av at ungdommer kommer tilbake hit og etablerer seg her etter noen år med studier. Men svært få vil velge å komme tilbake og stifte familie, hvis det de husker av ungdomstiden er kjedsomhet.

Karine Jonsrud Pedersen

Kandidat for Ringerike Arbeiderparti

De fleste av oss ungdom vil ikke sitte inne hele dagen. Vi vil ut og gjøre noe. Men vi har vokst fra å leke nisser i skogen, og mange er for unge til å dra ut en kveld med venner. Da står man kanskje igjen med alternativene bowling eller kino.

At det krever penger å gjøre noe gøy når man er ungdom, er noe vi som politikere må ta på alvor. At de fleste av våre fritidstilbud kan være med på å ekskludere de med mindre penger, kan ikke vi overse.

Eksisterende tilbud

Arbeiderpartiet er klare i vårt partiprogram. Vi trenger flere rusfrie oppholdssteder for dem som ikke har fylt atten enda. Unge trenger trygge møteplasser, der man kan få seg venner som ikke bare er fra samme klasse eller fotballklubb. Hønefoss Arena er et prakteksempel på et slikt møtested.

Der har man muligheten til å spille for eksempel håndball og basketball, man kan klatre eller bare sitte og heie på de lokale idrettstalentene. Freezone er et annet eksempel på en variert og spennende møteplass for de unge i området. Det er blant annet slike tilbud vi må satse på framover. Og ikke minst må vi også jobbe for at flere skal vite om de tilbudene vi allerede har i kommunen.

LES OGSÅ: Det finnes fritidstilbud i Hønefoss | Linda Nordgård 

Naturen

I tillegg trenger vi flere såkalte grønne lunger, hvor man kan møtes og trekke inn frisk luft, og sette pris på den flotte naturen kommunen vår omgir seg med.

Om sommeren må det legges til rette for flere badeplasser, for det finnes ikke noe mer avslappende enn å sykle til stranda etter en sommerjobbvakt og ta seg en dukkert når temperaturen er høy.

Livlig bysentrum

Det er heller ingen tvil om at vi må satse mer på bysentrum. Både Søndre torg og park har stort potensial til å bli et sosialt møtepunkt, for alle aldre. Her kan man rigge til slik at vi kan få besøk utenfra, samtidig som man også kan legge til rette for at talenter i nærområdet vårt kan få vist seg fram på en scene. Kulturlivet i Ringerike og Hole er bredt, og det fortjener å få vist seg fram mer enn det gjør i dag.

Jeg håper flere ungdom har lyst til å være med i debatten om hvordan vår kommune skal se ut. Det er vi som er framtiden, og jeg og Arbeiderpartiet håper at den innebærer flere gratis fritidstilbud for ungdom. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags