Spørsmålet om samarbeid fortjener å bli besvart | Stian Bakken (Sp)

FORANDRING: - En stemme til Senterpartiet er en stemme for forandring, skriver Stian Bakken (Sp).

FORANDRING: - En stemme til Senterpartiet er en stemme for forandring, skriver Stian Bakken (Sp). Foto:

Av

– Vi kommer ikke til å gå på akkord med viktige saker som distriktsutvikling, økt grunnbemanning i eldreomsorgen, hele og faste stillinger i kommunen, samt opprettholdelse av Hønefoss skole, skriver Stian Bakken i dette leserinnlegget.

DEL

Valg 2019: DebattVelgerne og Ringerikes Blad er opptatt av hvem som skal samarbeide med hvem etter valget. Hvilke partier blir en del av posisjonen, og hvilke blir i opposisjonen. Det er et spørsmål som fortjener å bli besvart, og vi i Senterpartiet ønsker å fortelle litt om våre tanker for et samarbeid etter valget.

Utviskede skillelinjer

De siste 12 årene har vi hatt et politisk flertall i Ringerike kommune basert på samarbeid mellom partiene Arbeiderpartiet, Høyre, Venstre og KrF. Partier som historisk har vært hovedmotstandere, fant sammen og har samarbeidet politisk.

Det har ført til at politiske skillelinjer har blitt visket ut, og det har vært en krevende prosess å finne en klar politisk retning og kurs. Spesielt har kanskje dette hatt påvirkning for valgdeltakelsen og interessen for kommunevalget på Ringerike.

Engasjementet til velgerne vil jo bli lavt når en stemme til Ap i praksis også er en stemme til Høyre, to partier som på rikspolitisk plan er ganske motstridende politisk når det kommer til vesentlige områder som skole, helse, og samferdsel.

Levende nærmiljø

Velgerne skal vite at Senterpartiet går til valg på sitt program. En stemme til Senterpartiet er en stemme for forandring og nytt flertall i Ringerike. Velgerne skal være trygge på at en stemme til Senterpartiet er en stemme for Senterparti-politikk.

Vi kommer ikke til å gå på akkord med viktige saker som distriktsutvikling, økt grunnbemanning i eldreomsorgen, hele og faste stillinger i kommunen, samt opprettholdelse av Hønefoss skole for å nevne noe. Vi skal ha gode tjenester og et levende nærmiljø der folk bor!

Slik det politiske landskapet har utviklet seg er det krevende for oss å peke på at vi vil skal samarbeide med ett parti fremfor ett annet. Arbeiderpartiet og Høyre har hatt en felles politikk de siste 12 årene på Ringerike.

Endre kurs

Skal det bli endringer politisk må noen av disse partiene endre kurs. Vi er spent på om noen av disse velger å tilnærme seg Senterpartiets politikk.

Velgerne vil med sin stemme 9. september avgjøre partienes posisjoner og legge grunnlag for politiske forhandlinger og samarbeid de neste fire årene.

Vi ønsker å komme i posisjon, – men det vil være for å endre en politisk retning. Ikke på grunnlag av at vi har pekt på noen i forkant som viser seg å ikke være villig til å føre en politikk i tråd med våre verdier og standpunkt. Da ville vi ha skuslet bort våre stemmer og holdt våre velgerne for narr.

En stemme til Senterpartiet er en stemme for forandring.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags