Sentralisering for enhver pris | Sindre Nørgaard

MISLIKER: Småbarnsforeldre misliker sterkt at Hønefoss skole skal legges ned, skriver Sindre Nørgaard i dette leserinnlegget.

MISLIKER: Småbarnsforeldre misliker sterkt at Hønefoss skole skal legges ned, skriver Sindre Nørgaard i dette leserinnlegget. Foto:

Av

Sindre Nørgaard skriver i dette leserinnlegget at politikere på Ringerike lider av sentraliseringssjuka.

DEL

MeningerPolitikerne på Ringerike, det vil si i første rekke Arbeiderpartiet, støttet av Høyre, Venstre, KrF og Frp, lider av «sentraliseringssjuka». Det vil si sentralisering for sentraliseringens skyld, og langt mindre for innbyggernes service og framskritt.

De tror at gigantskoler på hver side av Hønefoss, der grendeskolene er nedlagt, et lokalt delvis utradert politi, nedleggelser av bygder etc. er veien å gå.

Lokaldemokratiet forvitret

Ja, da tar de ganske enkelt feil. Går vi både til Danmark og Sverige, som har forsert sentraliseringen en god stund før oss, forvitrer lokaldemokratiet og lokalengasjementet i distriktene. Det på tross av at Senterpartiet har advart om dette, men til totalt døve ører.

Det ropes høyt etter engasjement, men som omtalt var vyene høye for 15 år siden mht. skolepolitikken i Ringerike kommune.

Så kom ny rådmann med grå dressjakke, de tidsriktige konsulentene, og alle de nye lederstillingene, og vips det måtte jo finansieres. Og så startet i stedet utradering og sentralisering.

Sindre Nørgaard

Senterpartivelger

Fortvilte innbyggere

Tipper det meste også blir slik med nye veiløsninger i Hønefoss. Store vyer, flere sjefer, og neppe noe særlig forskjell med tiden, bare en bomstasjon i hver ende av byen. Så velger flere i stedet å handle på Hvervenkastet, eller holde seg vekk fra Hønefoss.

PS! Når ordføreren ikke så hva den nye sentraliseringspolitikken ville føre til - ja, nå har han fått regninga. Det vil si en god del fortvilte og frustrerte innbyggere, ikke minst småbarnsforeldre. De misliker sterkt nedleggelsen av Hønefoss skole, og at småbarn blir ufrivillige målskiver på kryss og tvers i bybildet, der de traver i vei til og fra «industri»-skolene.

I sitt tilsvar for hva som skal gjøres for å rette på dette, skrev han her om dagen at det blir opp til lokalvalget til høsten. Kjell skal gå av, så da får vi andre bare ordne oppvasken.

Og imens skal alle de nye lederne ha mye og høy lønn, og det skal du og jeg få betale.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags