Høy temperatur i KrF | Per Askilsrud (KrF)

GULE: – Kristelig Folkeparti er ikke blå eller røde, de er gule, skriver Per Askilsrud i dette leserinnlegget. På bildet ser vi Knut Arild Hareide og andre nestleder Kjell Ingolf Ropstad.

GULE: – Kristelig Folkeparti er ikke blå eller røde, de er gule, skriver Per Askilsrud i dette leserinnlegget. På bildet ser vi Knut Arild Hareide og andre nestleder Kjell Ingolf Ropstad. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er ikke like lett å gjøre gode politiske valg. Kristelig Folkeparti er ikke blå eller røde, de er gule, skriver Per Askilsrud i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerEtter 34 år i lokalstyre, har jeg aldri vært med på slik temperatur som det er i Kristelig Folkeparti (KrF) nå.

Av de fem som var med på fylkesstyret fra Ringerike, stemte fire for et samarbeid med Sp og Ap. Én ville samarbeide med nåværende regjering.

Her i kommunen har vi hatt et litt uvanlig flertall der Høyre-Ap-Venstre og KrF har dannet et flertall. Om det vil forsette etter kommunevalget, neste høst, er jeg ganske usikker på. I Kjell Hansen har vi hatt en ordfører som alle politiske partier, har akseptert. Han har vært en ordfører for hele kommunen.

Ikke Ap-ordfører?

Nå er kommunepolitikk og rikspolitikk to forskjellige verdener. Det kan i grunn ikke sammenlignes. Men det kan fort skje at Ringerike for første gang får en ordfører som ikke er fra Ap.

KrF har fått flere nye innmeldinger den siste tiden. Uansett, de bør vel velge det landsmøtevedtaket som blir gjort 2. november. Men KrF har stilt oss fritt hvem vi vil samarbeide med.

I sosiale saker bør vi vel samarbeide med venstresiden. Her er jo det klare forskjeller mellom venstresiden og høyresiden i norsk politikk.

LES OGSÅ:

Men når det gjelder byutvikling og verdiskapning, oppnår man mest med den borgerlige siden. Ikke minst når det gjelder arbeidsplasser, men som må følge norsk arbeidsmiljølovgivning.

Et sentrumsparti

Det er ikke like lett å gjøre gode politiske valg. KrF er ikke blå eller røde, de er gule. Vi er et sentrumsparti, vi står for blandingsøkonomien.

Og vi vil løfte opp all omsorg til alle som trenger det, ikke minst eldreomsorgen. Vi vil ikke legge ned noen sykehjem, ikke på Sokna, Nes, Nakkerud eller Hønefoss.

Og Hønefoss sykehjem trenger virkelig et økonomisk løft, det bør bygges om til dagens nivå.

LES OGSÅ: KrF-Hege tapte på fylkesårsmøte, men reiser til landsmøtet på Ernas side

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags