Gå til sidens hovedinnhold

Are Granheim (Frp): Politikerne tør ikke fjerne eiendomsskatten

Artikkelen er over 3 år gammel

Jevnaker kommune har råd til å kutte eiendomsskatten, mener Are Granheim (Frp) i dette leserinnlegget. Men han tror ikke de andre partiene våger.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jevnaker kommune har nok en gang hatt et mindreforbruk på 10 millioner+ kroner. Det er det fjerde året på rad.

LES MER: Jevnaker kommune gikk i pluss

Frp har forsøkt å få fjernet eller redusert denne feilslåtte skatten, eiendomsskatten, ved flere anledninger. Det er utrolig liten vilje blant de andre partiene til å være med på dette. Får stadig høre at de pengene er kjekke å ha, vi må spare for framtiden, vi må kutte helse og omsorg og så videre.

Are Granheim

Kommunestyrerepresentant for Frp i Jevnaker

 

Rådmannen har uttrykt bekymringer for kommuneøkonomien med den sittende regjeringen. Så eiendomsskatt må vi ha for ikke å kutte i drift.

Da Arbeiderpartiet slet litt med å få kabalen til å gå opp ved sist kommunevalg, tok jeg kontakt for å komme med et forslag om å redusere eiendomsskatten med rundt tre millioner kroner. Hvis de gikk med på det, skulle Frp støtte Ap med de posisjonene som de så sårt trenger. Tenkte at det er bedre å få noe gjort enn å få plasser her og der.

På grunn av den nylig innførte «handlingsregelen» kunne de ikke støtte dette forslaget. Da måtte handlingsregelen endres/fjernes. Politikk der, altså.

Et par år etter er denne handlingsregelen endret. Jevnaker kommune har NOK penger i fondet, så mer avsetninger er ikke nødvendig.

For 2018 foreslo Frp å fjerne eiendomsskatten, igjen.

Dette forslaget inneholdt ikke noen andre politiske rokeringer på noen kroner hit og dit. Så dette kunne andre partier ha støttet, i tillegg til å justere litt selv. Men, nei da. Ikke mange som var med på det. Eiendomsskatten kan ikke reduseres, men tvert imot økes for å få til det vi vil.

BAKGRUNN: Jevnaker øker eiendomsskatten, men økningen blir halvert

Jevnakers innbyggere burde fortelle sine politikere av de burde skjerpe seg. Synes virkelig innbyggerne i Jevnaker at det er helt greit å betale?

Synes politikerne i Jevnaker at det er helt greit å bare fortsette med denne skatten?

Når vi år etter år bruker så mye mindre på drift at vi ikke hadde behøvd eiendomsskatt, burde politikerne kjenne sin besøkelsestid og be rådmannen kutte ut denne skatten.

Men det blir vel opp til rådmannen, for politikerne tør ikke.

Kommentarer til denne saken