Arne Dahl: Hva mener du med målrettet bostøtte, Sanner?

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserinnleggJeg leser i Dagsavisen att du skal målretta bostøtten slik att den skal bli mer rettferdig. Slik at de som mottar bostøtten som har lave inntekter skal få et trygt sted og bo sier du, men færre skal få støtte.

Da spør jeg deg, Sanner, hvor mange blir det da igjen som er kvalifisert til og få hjelp til å bo? Når du er ferdig med utredningen din.

Trenger hjelp

Hvorfor jeg spør deg har seg slik at denne regjeringen som du er et medlem av har allerede tråkket på de svakeste av de svake.

Da mener jeg de psykisk syke som er så syke at de ikke klarer å leve uten hjelp fra samfunnet. Mennesker som falt utenfor arbeidslivet slik at de ikke har fått opparbeidet seg noen pensjonspoeng. Dette er mennesker som har falt så dypt att de aldri kommer seg i arbeid.

Jeg skal gi deg et eksempel. Jeg har kjennskap til en som falt utenfor samfunnet, vedkommende fikk den laveste uføretrygden som vedkommende kunne få. Personen var da så heldig at han ble tildelt en leilighet i et bofellesskap. I og med at han hadde så lav uførepensjon så fikk han bostøtte, noe som hjalp han mye på det økonomiske området.

Men så var det at en som er med i regjeringen, som du er en del av, kom på noe finurlig. Vi øker uførepensjonen så mye at de som får bostøtte mister den, alle uføre mistet bostøtten. Fordi pensjonen ble da så høy at det var ingen som fikk støtte.

Hvem skal blø?

Er det da noen som trur at uførepensjonen ble så mye høyere? Nei, fordi skattetrekket ble så mye høyere at utbetalingen ble akkurat som før.

Så da må jeg spørre deg, Sanner, hvem er det nå som skal blø for at bostøtten skal bli mer målrettet?

Arne Dahl

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags