Føler meg flau av å sitte her og legge ned skoler | Eli Johanne Ruud (Ap)

INGEN SKAM Å SNU: - Den løsningen jeg føler er best, er at skolen opprettholdes slik den er i dag, sier Eli Johanne Ruud i dette innlegget.

INGEN SKAM Å SNU: - Den løsningen jeg føler er best, er at skolen opprettholdes slik den er i dag, sier Eli Johanne Ruud i dette innlegget. Foto:

Av

– Nå ber jeg meg fristilt, skriver Arbeiderparti-vara Eli Johanne Ruud i dette innlegget. Hun mener Hønefoss skole kan brukes som den er mens elevene venter på at skolebrakkene blir ledige.

DEL

MeningerJeg sitter her og følger med på diskusjonene angående Hønefoss skole. Jeg sitter som første vara for Arbeiderpartiet i kommunestyret.

Da det ble vedtatt at skolen skulle legges ned, var jeg imot dette hele tiden. Satt i SU på skolen og vi prøvde å få kommunen til å se på Skui skole som ble oppgradert, og vi har bedt om anbud fra flere hold på hvor mye det vil koste å renovere skolen.

Føler meg flau på vegne av våre innbyggere av å sitte her og legge ned skoler. Jeg måtte følge flertallet sist, selv om jeg hele tiden argumenterte for at skolen burde bestå, og jeg så for meg trafikken i Hønengata med flere småbarn. 

Nå ber jeg meg fristilt, da jeg ikke kan være med på å slippe barn fra Oddli, Støalandet og Vesterntoppen og tangen helt til Benterud skole.

Sitter og går igjennom hvordan de skal gå, går de via Riddergården så kommer de rett på Tippen hvor det er trafikk derfra må de eventuelt gå over lyskrysset ved Kultursenteret eller opp til hotellet og over torget ned til skolen.

Her er det flere farlige gatekryss. De kan også gå over lyskrysset ved Hønefoss skole og gå på de smale fortauene til torget. Dette er helt uhørt, ifølge meg. Vi ønsker i framtiden å få mindre trafikk gjennom byen vår men det som vil skje er at flere foreldre vil kjøre sine barn til Benterud. Da vil det bli mer trafikk og mer usikker vei og mere forurensning. 

Vi har gjort en flause når det gjelder Ullerål skole, da vi pusset opp denne for flere millioner og etter noen år så river vi den. Ikke bra!

Sitter også med en følelse av at Benterud skole er bygd for stor da den i utgangspunktet var beregnet på fire skoler (Vegård, Stranden, Kirkeskolen og Eikli). Men da vi la ned Vegård og Stranden på et tidligere tidspunkt, sitter vi igjen med bare Kirkeskolen og Eikli.

Det vil si da at kommunen flytter skolegrenser for å fylle opp Benterud skole. Men dette er ikke noen god løsning angående Hønefoss skole. Det jeg også får høre fra flere hold, er at Ullerål skole bygges for liten. Det jeg forsto da Hønefoss skulle legges ned, var at hele Hønefoss elevene skulle gå til Ullerål. Men utrygg skolevei!

Den løsningen jeg føler er best er at skolen opprettholdes slik den er i dag, ingen barn har blitt syke av å gå der. Etter at Hov ungdomsskole er ferdig renovert kan brakkene flyttes til Gladtved og barna gå i brakker til skolen er ferdig renovert.

Dette er ikke noe verre enn at andre barn går i brakkene. Og når det gjelder anleggstrafikk vil det ikke bli verre enn når blokka ved skolen ble bygget.

Det vil ikke være lurt å legge ned skolen 2020/ 21, og la denne stå tom i 10 år. Da vil den fallere mer, og jeg tror det vil bli dyrere å oppgradere den. Ser på Uranienborg skole, som er lik Hønefoss, så det skal ikke være umulig. Men det må hentes inn flere anbud og ikke bare ett. 

Ifølge partiprogrammet til Ap, skal vi ta vare på våre barn og la de få en trygg skolegang. 

Ingen SKAM å snu!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags