Hvem bryr seg om innbyggerne?

FOLKET: Det handler om hvem som bryr seg om innbyggerne. Det er det aller viktigste spørsmålet, skriver Eva Bekkelund-Eriksen.

FOLKET: Det handler om hvem som bryr seg om innbyggerne. Det er det aller viktigste spørsmålet, skriver Eva Bekkelund-Eriksen. Foto:

Av

– I Ringerike har Ap og Høyre samarbeidet tett. De to partiene burde slå seg sammen i stedet for å leke motstandere i valgkampen, sier Eva Bekkelund-Eriksen i dette innlegget.

DEL

MeningerHøstens kommunevalg skal ikke handle om vei og bane, men om politikerne bryr seg om innbyggerne de ønsker å tjene.

Denne valgkampen skal handle om barna våre, om oppvekst og trygghet, om eldre og syke og deres rett til god omsorg og om ditt og mitt nærmiljø. Det skal handle om at innbyggernes interesser blir ivaretatt på en forsvarlig måte.

Politikk og penger

Er et enstemmig nei til utbygging i Steinsåsen i kommunestyret nylig et signal om et skifte? Neppe. Hole Høyre innså at de var i mindretall i kommunestyret. Derfor stemte de mot den planlagte utbyggingen.

Sterke økonomiske egeninteresser har overtatt makten i Hole Høyre. Disse interessene er fortsatt godt representert på partiets liste ved årets kommunevalg. Utbyggere med viktige politiske verv vil som regel alltid forsvare og ivareta andre utbyggere.

Når penger og politikk blandes sammen vil innbyggerne og fellesskapet som regel alltid tape.

Kan noen i det hele tatt ha tillit til et parti som aldri tar oppgjør med de økonomiske egeninteresse og blir løs i kantene?

Eva Bekkelund-Eriksen

Holeværing

Hole

En rød illusjon

Ifølge en meningsmåling er det rødgrønt flertall i Hole, seks måneder før kommunevalget. Det gir partiene mulighet til å vise hva de står for. Hva vil bli annerledes med rødgrønt styre framfor det blå vi har i dag? På hvilken måte vil folk merke et skifte?

Arbeiderpartiets frontfigur lover flere boliger og arbeidsplasser. Betyr det mer vekst? Hvor skal det bygges i en landbrukskommune som vår? Hva slags næringsvirksomhet og hvor skal disse etablere seg?

I praktisk politikk er det lite som skiller Ap og Høyre. Det vil være naivt å tro at stemmer du rødt, enten Ap eller SV, vil det skje endringer av betydning.

Modig mor

Du trenger ikke gå langt for å finne dokumentasjon. I Ringerike har Ap og Høyre samarbeidet tett. De to partiene burde slå seg sammen i stedet for å leke motstandere i valgkampen. En modig mor som kjemper for sin sønn og barns rett til trygg skolevei er blitt symbolet hva som har gått galt i de siste årene i Ringerike.

Sentrale politikere lytter ikke til innbyggerne sine, gjør sitt beste for å sminke virkeligheten og bortforklare. Denne moren og andre foreldre som er opptatt av barnas trygghet og oppvekst fortjener støtte fra alle.

Dette handler om framtidens samfunn og hvilke verdier og holdninger vi skal ha. Og det handler om viktige prinsipper i et demokrati: Hva skal vi med politikere som ikke vil lytte eller respektere innbyggerne?

Alternativet er grønt 

Det er ingen tvil. Vi som lokalsamfunn står ved et veiskille. Hole er fra naturens side et rikt samfunn. Vi har et stort potensial som er blitt neglisjert på grunn manglende lederskap, ambisjoner og handlekraft. Skal vi gi Hole en ny sjanse og skape en positiv utvikling for framtiden?

Da må vi satse på de grønne partier i årets kommunevalg. Grønn politikk handler om å forvalte skogene våre, jordene, fjorder og elveløp til beste for fellesskapet. Kort sagt hele vårt unike kulturlandskap.

Grønn politikk handler om barna våre, at de får en god og trygg oppvekst med skole i nærmiljøet. Grønn politikk betyr at våre eldre og syke blir tatt vare på, med respekt og omsorg.

En sterk og ryddig kvinne i ordførerstolen?

Etter mange år med menn i ordførerstolen, er det kanskje på tide å stemme inn en kvinne? Ønsker du et stødig, erfarent og ryddig lederskap og som ikke lar seg verken presse eller kurtisere av statlige aktører som vil ta over styringen?

Mange snakker nå om Senterpartiets Anita Haugland Gomnæs. Hun kan være den rette når bygda vår skal møte framtidens utfordringer.

Det handler om hvem som bryr seg om innbyggerne. Det er det aller viktigste spørsmålet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags