Jo da – Jevnaker Frp kan flere sanger | Torbjørn Zareus Bergen

Av
DEL

Leserbrev

Det er ikke så altfor lenge siden jeg satt på verandaen på hytta og leste Bård Brørbys innlegg om «fryktpolitikere» i Ringerikes Blad. Jeg trodde nesten det var en spøk, og selv om jeg fikk veldig lyst til å svare fant jeg ut at slike utsagn rett og slett ikke var svar verdig.

Jeg skrev faktisk et innlegg, men jeg sendte det aldri inn. Dessverre. Derfor går det noen flere linjer enn vanlig – for jeg har mye å svare på.

Når jeg i kveld leser Tommy Laftons «Jevnaker – på tide å våkne opp», kan jeg rett og slett ikke dy meg lenger. For er det noe man bør våkne fra her, er det nettopp Lafton og Brørbys mareritt om Frps «bompengesang og unoter».

For samtidig som Jevnaker SV på Facebook (etter fallende meningsmåling i lokalavisene) minner om at det er kommunevalg og personvalg, og nærmest trygler innbyggerne om en slengerstemme eller to til sin Lafton nå som de står i fare for å miste en plass i kommunestyret, er Lafton selv ute i samme avis og gjør et trist forsøk på å sverte sine politiske motstandere i intensjon om å «forherlige» eget parti.

Ja, «forherlige» var jo hans ord, mens han denger løs på Høyre, Sp og oss i Frp – og forteller at SV er det tydeligste partiet på talerstolen. Derfor tillater jeg meg å bruke hans eget ord fra eget innlegg, med store bokstaver; VALGFLESK.

Først og fremst, både bompenger og eiendomsskatt er ting vi skal snakke (eller synge?) om, enn hvor usynlige du mener vi i Frp er. Men – nok synlige til at dere i SV bruker uendelige timer på å «ta oss» er vi nå i alle fall. Mon tro hva dere kunne brukt disse timene til.

Men tilbake til saken: Ikke bare er disse to temaene vanvittig usosialt fordi det kan ramme forferdelig urettferdig, men det er noe som engasjerer de som bor i kommunen vår – og vi lytter til velgerne våre. Det er det vi kaller å ta bygda på alvor.

Når det gjelder disse temaene som du mener vi «skriker» om, kan jeg prøve å gjøre det kort. For det er ingen tvil om at Frp er partiet som er størst motstander av begge deler – også på Jevnaker. Så når dere i SV sier at dere er motstandere av bompenger på de veiene vi kjenner fra før, sier jeg som Siv Jensen sa i partilederdebatt i 2013: Flott, kjempebra! Da har vi noe vi kan samarbeide om.

Når det gjelder Jevnaker er det for øvrig tydelig at lokalpartiene blir mer og mer enige med Frp i denne saken – så da gjenstår det bare å håpe at det vedvarer også når valgkampen er over.

Men Tommy Lafton, selv om de fleste av oss synes bompenger og eiendomsskatt har tatt litt vel mye plass i valgkampen denne gangen, betyr ikke det at vi i Jevnaker Frp ikke kan flere sanger. Hvor har du denne påstanden fra? Vi kan flere samlinger, utenat – og vi har klare, tydelige stemmer og «sangere» som kan stå rakrygget sammen for bygda vår.

Jevnaker Frp var tidlig ute i debatten om JORS, og tok svært tidlig standpunkt i nettopp denne saken, som dere glemte i budsjettet du skryter av. Du finner den også i vårt valgprogram, hvor vi skriver både om eldreomsorg, psykisk helse og rusomsorg. Nettopp eldreomsorg er jo noe av det viktigste for Frp – og jeg kan love deg at dette brenner vi for!

Jeg kunne fortsatt med å fortelle om vår politikk for skole og barnehage, kommunal forvaltning, utvikling og næring, utbygging, tilflytting, barn, familie og oppvekst, landbruk, miljø, innvandring og integrering eller kirker. Lokale «hits» som betyr noe for oss som bor her. Er du i tvil, finner du alt du trenger å vite både i valgprogrammet vårt og på jevnakerfrp.no.

Du skriver også så fint om å holde «stødig økonomisk kurs». Vet du hva? Jeg synes ikke kulturhuset deres (scene, bygning, kostnad – ja, kall det hva dere selv vil) som har kostet kommunens innbyggere 1,7 millioner kroner vitner om stødig økonomi. I alle fall ikke når vi nå får estimert et underskudd i kommunen på nettopp 1,7 millioner kroner i 2019.

For at ingen skal misforstå, så er vi i Jevnaker Frp for kultur – men mot SVs luftslott, betalt av eiendomsskatt – eller om du vil, penger hentet rett ut av lommebøkene til oss som bor her.

Jeg leser engasjert om at dere har fått til eget ungdomsparti på Jevnaker – og jeg er imponert! Gode og fine nyheter. Det er åpenbart på tide med nye, yngre krefter for Jevnaker SV. Er det derfor et dumt forslag at dere i nettopp Jvn. SV legger inn litt innsats i å være bedre forbilder enn «fryktpolitiker» og «unoter», «Frp skaper frykt og hat», «lavmål-politikk», «gi gull og glitter til de utvalgte» – eller hva med «tråkke ned og skape om til fiender»? Alle sitat fra Brørby og Laftons leserinnlegg.

Ironisk nok var Brørby selv ute i lokalavisen (Ringerikes Blad) og skjelte ut nettopp den for å mangle «positivitet» for bare et halvt år siden. Mon tro hvor all negativiteten kommer fra?

Også må jeg jo benytte anledningen til å unngå at noen skal være redde for at Jevnaker Frp skal bidra til dårligere brannberedskap i kommunen vår. Jeg er glad for å lese at dere er opptatt av å bevare beredskapen vår, og jeg kan forsikre deg om at det er vi også svært opptatt av.

Vi kan, vi vil – og vi skal med all sannsynlighet fortsette å være en del av politikken på Jevnaker. Det skal vi gjøre ved å jobbe for de gode sakene, høre på folk og stemme for det vi og våre medlemmer mener er best for bygda vår. Vi skal bidra til etablering, utvikling, tilflytting og gode opplevelser.

Vi skal ikke bare samarbeide med partier, vi skal samarbeide om gode forslag og god økonomi. Jevnaker er et lite sted, og da blir debatten best om vi snakker godt sammen – selv om vi naturlig nok er uenige i enkelte saker. Her håper jeg SV tar noen grep, for slik jeg ser politikken deres lokalt består den mest av å dytte ned meningsmotstandere, framfor å løfte dere selv opp.

Så kjære velgere, husk at det er noe riktig i det SV skriver også, om langt fra alt. Det er et lokalvalg, det handler om personer, det handler om hvem du vil at skal forvalte din stemme.

Stem på de du liker best, for dem som kjemper for sakene som er viktige for deg, og stem på dem du tror kan bidra til Jevnaker blir et enda bedre sted å bo. For min del, kommer det naturlig nok ikke til å bli til de som er mest opptatt av å snakke stygt om «alle andre».

Godt valg!

Torbjørn Zareus Bergen

4. Kandidat, Jevnaker Frp

 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags