Fremskrittspartiet er på lærlingenes side | Thomas Emìl Klingen

Landsmøtet

Landsmøtet Foto:

Av
DEL

LeserbrevUtdanningsdirektoratets oversikt viser at nesten 80% av lærlinger i Buskerud har fått tilbud om lærlingplass, og er for 3. året på rad landets beste. Det viser at Fremskrittspartiets politikk for lærlinger gjør det attraktivt for bedrifter å ansette lærlinger. Blant annet har fylkene fått 70 millioner kroner for at fylkene skal finne lærlingplasser. Det er dette vi ser effekten av også her i Buskerud.

En annen viktig faktor for at lærlinger skal få tilbud om jobb er at bedriftene får mer enn 20.000 mer nå enn under de rødgrønne. Dette er en faktor som gjør det mer attraktivt å hente, videreutvikle og skape kunnskap. I tillegg har Fremskrittspartiet fått til at alle bedrifter som skal levere tjenester til det offentlige må ha lærlinger.

Det store spørsmålet om hvorfor vi satser på lærlinger er fordi vi mener yrkesfagelevene lenge har hatt et ufortjent dårlig rykte. Det er disse som skal videreutvikle og bygge landet, fordi vi har et enormt behov for fagarbeidere fremover. Det er derfor FrP mener mesterbrev må sammenlignes med mastergrad.

Vi ser at jobben fortsatt må gjøres for å gjøre det enda mer attraktiv for bedrifter, derfor ønsker FrP å fjerne arbeidsgiveravgiften for lærlinger. Dette er en avgift som studenter som velger studiespesialiserende ikke har, og derfor mener vi den må fjernes. Fordi det betyr noe hvem som styrer landet, hvem som har fokus på enkeltmennesket og deres mulighet til å lykkes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags