Demokratiet i fare? | Gerd Torp Andersen

FOLKEMØTE: Per Olaf Lundteigen (Sp) og Per Bleikelia i tenke-samtale under mandagens folkemøte.

FOLKEMØTE: Per Olaf Lundteigen (Sp) og Per Bleikelia i tenke-samtale under mandagens folkemøte. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

- Jeg hørte på radio for noen dager siden. Der ble det sagt at i de kommuner hvor det var størst trivsel blant innbyggerne, hvor de var mest fornøyde, var i de kommunene hvor innbyggerne ble hørt. I Ringerike oppleves det ikke slik, skriver Gerd Torp Andersen.

DEL

Det var to erfarne og dyktige «Per-er» i panelet under siste møte i Norsia Tenker Tanker, Per Bleiklia og Per Olaf Lundteigen.

Sistnevnte er en kjent politiker, som viste at han sto for gode verdier i politikken. Det samme gjorde Bleiklia med sin ledelsesfilosofi og evne til å gjennomføre.

Lundteigen var opptatt av som politiker å være redelig.Han viste til regjering/storting hvor de vedtar store reformer, uten helt å se konsekvensene av det. Politireformen ble nevnt som et eksempel.

Se folkemøtet i opptak her.

Alt skal desentraliseres for enhver pris, kan det se ut til. Det samme gjøres her i Ringerike. Skoler bygges og plasseres i ytterkanten av byen.

På landet blir småskolene nedlagt, og ungene blir busset lange strekninger. Vet dere hva det vil si for et barn å gå en times vei til skolen kl. 07.00 om morgenen i all slags føre, eller å stå på en bussholdeplass på samme tidspunkt og vente på bussen?

Det samme skjer med sykehjem. Hønefoss sykehjem skal legges ned. Det skal ikke være mulig å kunne gå eller sykle på besøk til beboerne. Nei, vi skal ta buss til Heradsbygda, eller taxi.

Gerd Torp Andersen

Min far var i noen måneder på Søster Ninas sykehjem, før han kom til Hønefoss sykehjem på Vesterntangen. Han likte seg godt på Søster Ninas, men han savnet besøk av kamerater, som ikke kom seg dit.

Hvorfor skal de svakeste gruppene i samfunnet vårt, barn og eldre, bli utsatt for dette? Og hvorfor skal alt desentraliseres, når det er et ønske fra folk at vi skal ha et levende sentrum? Dette henger da ikke på greip?

Jeg hørte på radio for noen dager siden. Der ble det sagt at i de kommuner hvor det var størst trivsel blant innbyggerne, hvor de var mest fornøyde, var i de kommunene hvor innbyggerne ble hørt.

I Ringerike oppleves det ikke slik. Lang saksbehandlingstid på enkeltsaker, manglende svar og vanskelig å få innsyn, og vedtak som fattes «over hodet» på folk, stikk imot folks ønsker og behov.

LES OGSÅ: Faren til Jesper (7) hardt ut mot rådmann og politikere: – Vi ønsker det stikk motsatte av det dere har bestemt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags