Sykehjemmene er bygd ned til det halve | Einar Zwaig

TRENGER PLASSER: - Rødt har hvert eneste år foreslått økning for å få flere plasser, sier Einar Zwaig (Rødt).

TRENGER PLASSER: - Rødt har hvert eneste år foreslått økning for å få flere plasser, sier Einar Zwaig (Rødt).

Av
DEL

LeserbrevI årets valgkamp har fokus vært bompenger, og lokalt seiler bevaring av Hønefoss skole opp som viktig. Til det siste har Arbeiderpartiet talt med flere stemmer, men siste innlegg fra Hilde Vollmerhaus tydeliggjør at Ap vil stemme mot bevaring, slik de har vedtatt for fem år siden (!).

Eldreomsorgen er lite berørt - unntatt Unni Carlsens to innlegg, med flotte vyer og retningslinjer. Men trass i hennes gode intensjoner, har hennes parti Høyre vært i spiss for å bygge ned sykehjemmene til det halve av hva det var for 15 år siden.

Ap har de siste år som kjent vært helt enige med H, inntil programvedtak sist om en liten opptrapping i den uforpliktende økonomiplanen.

Ingen andre enn Rødt har vært villige til å ta konsekvensene av at kommunen iflg Statistisk sentralbyrå ser ut til å få 600 flere innbyggere over 80 år fram til 2028, noe som etter vanlig regnemåte vil kreve behov for 165 nye sykehjemsplasser!

Rødt har hvert eneste år foreslått økning for å få flere plasser i balanserte, lovlige budsjetter, i tillegg til å styrke grunnbemanningen ved sykehjemmene: selvfølgelig nedstemt av de andre partiene.

Så igjen ved valget: se ikke på hva partiene sier i flotte program og vyer, men døm etter hva som har vært gjort. Derfor bør stemmen gå til Rødt!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags