Gå til sidens hovedinnhold

Tor Bøhn (Frp): Hva er galt med å verne om sitt eget?

Artikkelen er over 3 år gammel

I dette innlegget kommenterer Tor Bøhn (Frp) lørdagens leder i Ringerikes Blad.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I en noe eiendommelig nyttårshilsen til oss lesere av Ringerikes Blad fra redaktør Bjørn Harald Blaker den 30. desember tar redaktøren for seg egoisme i 2017 og samarbeid i 2018.

Han beklager seg storligen og høylytt over at i-land som USA, Østerrike, Frankrike, Sverige, Tyskland, Nederland, Storbritannia og Spania finnes det krefter som er opptatt av sitt eget ve og vel. Egoisme kaller han det. Til og med her lokalt på Ringerike finnes det enkelte (skrekk) eksempler på folk som er opptatt av å verne om sitt eget og sine egne, fysj og fysj og skrekk og gru!

LES OGSÅ: Bjørn Harald Blaker: Oppskriften på et godt nytt år

Ødelegge sitt eget

Her kan det kanskje være på sin plass å minne om at f.eks. politikere er ombudsmenn og talerør for alle som har valgt dem inn i deres respektive posisjoner. Hvis f.eks. venstresiden og sosialdemokratiet taper terreng, noe som de har gjort og gjør over hele Europa, så tror jeg faktisk ikke at det er folket det nødvendigvis er noe galt med. Jeg tror heller at det kan være politikere og mediefolk for den saks skyld som ikke har evnet å forstå og gripe tak i de utfordringer som samfunnene i store deler av Europa og den vestlige verden nå står overfor. Jeg tror faktisk at flere og flere nå etter hvert vil få øynene opp for at det ikke er så sikkert at det er noen særlig god idé å forsøke å hjelpe andre ved å ødelegge sitt eget.

Kanskje kan det også være på sin plass å minne om at alle som lever og har overlevd i denne verden har gjort nettopp det fordi de har evnet å stå oppreist og ta vare på sin grund. Har man ikke har gjort det har man forsvunnet ut av den historiske scene.

Jeg tror heller ikke jeg tar mye feil hvis jeg tipper at redaktør Blaker i likhet med folk flest som befinner seg på venstresiden i det politiske landskap er opptatt av at stammer og folkeslag som f.eks. urbefolkning i Australia og på New Zealand, indianere i Amazonas og andre steder, eskimoer og samer i Finnmark for den saks skyld skal få beholde sitt språk, sin kultur og sin egenart. Men det samme for sitt eget folks del er visst ikke så farlig. Hvite utgjør nå bare ca. 5 prosent av verdens befolkning og det blir år for år forholdsvis stadig færre.

Tor Bøhn

Leder i Ringerike Frp

 

Tilfeldig?

Nei, redaktør Blaker heier heller på alle som han mener representerer de gode kreftene i verden. Mye av det han heier på er det jo ikke så vanskelig å være enig i, som gode opplevelser generelt og at det kommer ny vei og bane.

Han heier også på Nils og Ronny som han mener viser at verden ikke er så farlig som noen vil ha det til og at språk, hudfarge og kultur egentlig ikke spiller noen stor rolle. Hver især står jo selvfølgelig helt fritt til å mene hva man vil om det. Men jeg må jo si at jeg hittil ikke har registrert at handlingens menn fra Hønefoss har operert i noe muslimsk land, kun i kristne.

Tilfeldig, mon tro?

Ha et godt og framgangsrikt nytt år.

Les også

Nå havner virkelig Nils og Ronny på sokkel

 

Kommentarer til denne saken