Gå til sidens hovedinnhold

Politifolk blir sjåfører for fulle passasjerer

Øyvind Lien

Nyhetsredaktør i Ringerikes Blad

Artikkelen er over 4 år gammel

"Umiddelbart virker det svært uheldig å miste arresten lokalt, skriver nyhetsredaktør Øyvind Lien i denne kommentaren.

Kommentar Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Følgende kan bli hverdagen i Hønefoss: Politifolk som i dag er ute i gatene, sitter som sjåfører i skytteltrafikk mellom Hønefoss og Drammen med fulle folk i baksetet, mens den ene slåsskampen avløser den andre i Hønefoss sentrum....

Om noen dager legger politimester Christine Fossen fram sin innstilling for organisering av polititjenesten i Nordre Buskerud. Et av forslagene som så langt er kjent, er å legge ned arresten i Hønefoss, noe som henger sammen med at Hønefoss står i fare for å miste status som såkalt geografisk driftsenhet. I klartekst må det bety at Hønefoss ikke lenger blir et tyngdepunkt i organiseringen av politiet i Nordre Buskerud. 

Umiddelbart virker det svært uheldig å miste arresten lokalt. Ressursbruken knyttet til transport vil bli urimelig stor, og kan umulig være hensiktsmessig. 

Men, vel å merke: Ingenting er avgjort – det politimesteren gjør, er å legge fram en innstilling, som så skal ut på høring.

I et intervju her i avisen sier politistasjonssjef Kjell Magne Tvenge at han håper vi lokalt får en egen driftsenhet. Han mener også det vil være en fordel å beholde kompetansen lokalt, og å rekruttere nye politifolk. 

Tvenge mener også det er en «stor fordel for oss å ha en egen arrest i Hønefoss», men er klar på at også det vil kreve ressurser.

Ressursbruken knyttet til transport vil bli urimelig stor, og kan umulig være hensiktsmessig. 

Øyvind Lien

Det er sikkert ikke enkelt å uttale seg skråsikkert om det ene eller andre midt i en reformprosess lik den politiet er i nå. Men vi skulle gjerne sett at politistasjonssjefen var mer tydelig i sine krav. Det er Tvenge og hans folk som vet best hvordan dette fungerer. Det er han og hans folk som best kan vurdere hvordan de ulike forslagene vil virke inn på polititjenesten. Hva gjør den bedre, og hva gjør den dårligere?

Alle vi som bor her, må kunne stole på at politiet gjennom sin tilstedeværelse skaper nødvendig trygghet og sikkerhet. Og hvordan det best skal gjøres, vet politiet mest sannsynlig aller best selv. Kanskje må det lokalt kjempes om ressursene.

Kommentarer til denne saken