Slutt å kalle piggsvin for pinnsvin!

KOMMER PÅ KVELDEN: Pinnsvinene kommer fram på kvelden. Da ser det ut til at de leter etter vann. Mange tror pinnsvin skal ha melk, men i følge Pinnsvinhjelpen er melk ikke bra for pinnsvin.

KOMMER PÅ KVELDEN: Pinnsvinene kommer fram på kvelden. Da ser det ut til at de leter etter vann. Mange tror pinnsvin skal ha melk, men i følge Pinnsvinhjelpen er melk ikke bra for pinnsvin. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerI Ringerikes Blad av 13. august finner vi en artikkel om invasjon av piggsvin i Hole. Artikkelen, som er skrevet av Ingvild Drange Tronhus, er interessant og opplysende om den truede pattedyrarten piggsvin.

Avisen bruker betegnelsen pinnsvin om arten, og hun oppgir pinnsvinhjelpen.no som kilde for hvordan vi kan hjelpe «Bolla pinnsvin». Pinnsvinhjelpen.no bruker konsekvent den feilaktige betegnelsen pinnsvin på dyrearten. Men pinnsvinhjelpen.no er intet autorisert organ.

Derimot er Artsdatabasen et autorisert organ når det gjelder navn på våre dyre- og plantearter. Artsdatabasen betegner konsekvent arten som piggsvin. Det skyldes ganske enkelt at pattedyrarten har pigger på kroppen, ikke pinner.

Så slutt å kalle denne koselige og nyttige dyrearten pinnsvin. Den bør og skal hete piggsvin.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags