Gå til sidens hovedinnhold

Helge Stiksrud (V): Vi vil ha Petersøya som friområde

Artikkelen er over 6 år gammel

Forvirringen har hersket om hvem som har stemt hva om utbygging av Petersøya. I dette leserinnlegget slår Helge Stiksrud fast realitetene.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Helle Moe skriver i Ringerikes Blad 1. september følgende: «Venstre har sammen med flere andre partier programfestet at Petersøya skal vernes som en grønn lunge».

Dette er helt korrekt. Det som ikke er riktig er det hun skriver i neste setning:

«Til tross for det så kunne vi lese i Ringerikes Blad at Venstre i formannskapet stemte for en utredning av en eventuell utbygging».

Venstre var ikke representert i det møtet formannskapet hvor saken ble behandlet. Dersom Ringerikes Blad har skrevet det er det noen som ikke har fulgt med i timen. Les protokollen fra møtet der går det klart fram at jeg hadde forfall og at ingen andre fra Venstre møtte.

LES OGSÅ: Flertallet vil ikke ha utbygging på Petersøya

Jeg vil vise til et saklig og informativt innlegg Hans Bergan hadde i Ringerikes Blad 29. august hvor han blant annet skriver om formannskapsbehandlingen av Petersøya:

«Representantene for Høyre og Frp respekterte ikke den faglige anbefalingen, og holdt på at det fortsatt skulle være mulighet for bygging på Petersøya».

Bergan skriver videre at følgende partier har programfestet eller sagt helt klart at Petersøya fortsatt skal være friområde: Ap, Sp, Venstre, SV, Sol, MDG og i praksis også KrF.

Dette er realiteten i saken!

Kommentarer til denne saken