Øystein Hallre: Alkohol er greit. Røyking er forbudt. Rimer det?

RIMER IKKE: Før myndighetene gjør en røyk i det frie offentlige rom til en stor synd, bør de nok komme med tiltak som begrenser virkningen av de store problemene som alkohol skaper, skriver Øystein Hallre.

RIMER IKKE: Før myndighetene gjør en røyk i det frie offentlige rom til en stor synd, bør de nok komme med tiltak som begrenser virkningen av de store problemene som alkohol skaper, skriver Øystein Hallre. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Her er det en litt vel synlig ubalanse fra myndighetenes side, mener Øystein Hallre i dette leserinnlegget.

DEL

Leserinnlegg 

Hilde Thorsland peker i Meninger 29. januar fortjenestefullt på et merkverdig fenomen i vårt opplyste samfunn: Forskjellen i myndighetenes holdning til alkohol og tobakk.

Myndighetene fronter tobakk som så skadelig at det å stå ute på en busstasjon og ta seg en røyk skal bli forbudt fordi det påvirker andre folks helse. Når ble det det? Kan man med noen grad av rimelighet hevde at dette kan bli et fysisk problem for andre mennesker? Og hvis det bare er et psykisk problem – «jeg liker ikke lukta»: Når skal passiv drikking bli ansett som like skadelig for omgivelsene?

Her er det en litt vel synlig ubalanse fra myndighetenes side: Alkohol er greit. Røyking er ugreit.

Øystein Hallre

Ta en tur på legevakten lørdag eller søndag kveld og se hva som volder problemer. Hør på oppveksthistorier fra løvetannbarn. Spør litt i slekta og vennekretsen. Se på skadestatistikk. Se på årsaker til uakseptable handlinger, seksuell trakassering og overgrep. Hva er problemskaperen?

Før myndighetene gjør en røyk i det frie offentlige rom til en stor synd, bør de nok komme med tiltak som begrenser virkningen av de store problemene som alkohol skaper. Sånn for balansens skyld. Vi lever jo i et opplyst samfunn uten slagside.

LES OGSÅ: Hilde Thorsland: Alkohol mye verre enn tobakk 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags