Gå til sidens hovedinnhold

Olav Relling: Slag under beltestedet fra Lise Bye Jøntvedt

Artikkelen er over 4 år gammel

– En form for stygg hersketeknikk, skriver Olav Relling i dette leserinnlegget.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lise Bye Jøntvedt og Terje Andersen har denne ettersommeren hatt en frisk debatt gående i lokalavisa.

I sitt siste leserinnlegg kommer Jøntvedt dessverre med et sleivspark og slag under beltestedet, som er en form for stygg hersketeknikk. Hun uttaler blamt annet at Andersen er medeier (10 prosent av aksjene) i en lokal pub angivelig med fallende omsetning.

Dette er totalt uinteressant for ordvekslingen, bortsett fra at det var god reklame for Kooperativen.

– Har valgt å søke makt

Lise Bye Jøntvedt er Høyre-medlem og innvalgt som kommunestyrerepresentant og i helse- og omsorgskomiteen inneværende periode. Hun er derfor en offentlig person, som har valgt å søke både makt og oppmerksomhet. Hun må derfor forvente at hun blir motsagt når hun kommer med kontroversielle utspill i lokalavisa.

Olav RellingJeg er selv medlem av et politisk parti. For noen år tilbake karakteriserte Andersen meg «som en løs kanon på dekk» i partiet. Jeg syntes det egentlig bare var en morsom karakteristikk, som forteller at han også er humoristisk i sine kommentarer.

Politisk engasjerte som deltar i den offentlig debatt må tåle at vi blir korrigert, for det skaper et levende demokrati.

Terje Andersen har i flere år vist både betydelig engasjement og interesse med debattinnlegg for HBK, men også med konstruktive innspill omkring byutvikling og ytringsfrihet.

Debatten mellom Jøntvedt og Andersen

Debatten startet med at Lise Bye Jøntvedt skrev innlegget Debatter uten hersketeknikker , der hun ba Terje Andersen slutte med det hun mener er hersketeknikker i kommentarene til hennes utspill om å stenge bybrua for trafikk. Terje Andersen svarte Jøntvedt i dette innlegget, der han forklarte hvorfor han står for det han skrev. Deretter svarte Lise Bye Jøntvedt med dette innlegget, hvor hun skriver at Terje Andersen tar mannen og ikke ballen.

Kommentarer til denne saken