Olav Bjotveit: Virkemidlene mot sosial dumping er for svake

– Jeg tviler på om tiltakene Stein-Roar Eriksen og Kirsten Orebråten lanserer er effektive nok til å få bukt med dette store samfunnsproblemet, skriver Olav Bjotveit i dette leserinnlegget.

– Jeg tviler på om tiltakene Stein-Roar Eriksen og Kirsten Orebråten lanserer er effektive nok til å få bukt med dette store samfunnsproblemet, skriver Olav Bjotveit i dette leserinnlegget. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Skal vi fjerne de dypereliggende årsakene til den negative utviklingen vi har fått på arbeidsmarkedet, bør vi snarest melde oss ut av EØS og si opp Schengen-avtalen, skriver Olav Bjotveit i dette leserinnlegget.

DEL

Leserinnlegg Viser til oppslag i Ringerikes Blad 16. oktober der Stein-Roar Eriksen og Kirsten Orebråten (begge Ap) lanserer tiltak mot sosial dumping, svart arbeid og kriminalitet i arbeidslivet.

Dette er prisverdig, og bør støttes.

Men jeg tviler på om tiltakene er effektive nok til å få bukt med dette store samfunnsproblemet.

Hva er årsaken til at vi har fått et arbeidsliv ute av kontroll? Problemene kom da vi inngikk EØS-avtalen med følgende fri flyt av arbeidskraft mellom EØS-landene og senere sluttet oss til Schengen-avtalen som fjernet grensekontrollen mellom landene. Ved inngåelse av disse avtalene, mistet vi nasjonal kontroll med arbeidsinnvandringen.

Olav Bjotveit

Når grensekontrollen ble borte, mistet vi muligheten til å stoppe kriminelle på grenseovergangene.

Skal vi fjerne de dypereliggende årsakene til den negative utviklingen vi har fått på arbeidsmarkedet, bør vi snarest melde oss ut av EØS og si opp Schengen-avtalen.

Da først vil vi få kontroll med arbeidsinnvandringen, og i tillegg spare 3.000 millioner i årlig EØS-kontingent. 

Jeg vil oppfordre Kirsten Orebråten og Stein-Roar Eriksen om å ta kontakt med sine meningsfeller på Stortinget og oppfordre dem om å arbeide for å si opp disse «husmannskontraktene».

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags