Bygninger blir godt ivaretatt | Jens E. Fjeld

Jens E. Fjeld i Nordsia Vel mener at bydelen er velholdt, men at noen områder kan bli enda bedre ivaretatt.

Jens E. Fjeld i Nordsia Vel mener at bydelen er velholdt, men at noen områder kan bli enda bedre ivaretatt. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerNordsia vel takker for at husene rundt Nordre torg bevares slik de står i dag, og at det historiske blir ivaretatt.

Vi vil takke Ringerike kommune for at restaureringen av Riddergården har begynt, og at den vil framstå som den perlen den er.

God bruksmåte

Samtidig ønsker vi at man kan finne fram til en god bruksmåte som ikke sliter ned bygningsmassen, eventuelt i samarbeid med lag og foreninger.

Samtidig vil vi takke kommunen for det ytre vedlikeholdet av så vel hagen til Riddergården og Nordre park med minnesmerket til Elling M. Solheim. Veme-dikteren som ble «nordsiagutt».

Fortjener ros

Kommunen fortjener også ros for å ha ryddet busk og kratt langs elva på Hengsle. Og vi er fornøyde med at høyden på de foreslåtte blokkene på gamle Shell-tomta er senket.

Vi hadde håpet at Ringerike kommune og politikerne også tok hensyn til den omkringliggende bebyggelse i Hønengata 26 når de skal bygge blokk der.                

La ikke Parkgata 13 skape presedens for den nye blokka som vil ligge i Hønengata. Vær klarsynte og se helheten på begge sider av gata! Påby saltak og maks etasjehøyde!

Vellet ønsker en videreføring av de den fine arkitekturen og gode planene oppover Hønengata, og at helheten i bebyggelsen opprettholdes.

Jens E. Fjeld

Nordsia Vel

Hva med Sankthanshaugen?

Vi ønsker at byplanen for nordre bydel ikke stopper ved Haugs gate, men at den omfatter Hønengata i sin helhet (til «Gummikrysset» eller helst til Almemoen. Noe annet er korttenkt!

Hva med det fantastiske friområdet Sankthanshaugen? Planer for rydding?

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags