Kanskje er det annerledes med deg, men det er ikke tvil om at mange lever et liv med stress, tidsklemme, negative opplevelser og tanker og kanskje også sosiale medier som «stjeler» tid. Mange er også mer opptatt av det de ikke har, enn det de har. I en slik situasjon, har man ikke mye oppmerksomhet på det å nyte livet.

Det finnes mange både filosofiske og teologiske betraktninger om meningen med livet. For meg er det egentlig ganske enkelt: Vi har fått et liv i gave – et engangstilbud om å leve et liv som det er opp til oss å gi et innhold som gjør at vi kan nyte og være fornøyd med gaven vi har fått. 

Jan Egil Lyng

Coach

Legge det bort

Kanskje er det så enkelt som at meningen med livet er at vi skal nyte det. Om vi har gjort noe vi ønsker annerledes, men som vi ikke kan få gjort noe med, forsurer vi tilværelsen ikke bare for oss selv, men ofte også for andre dersom vi ikke legger det bort.

Selv om vi opplever ulike forutsetninger fra fødselen av, er alle som bor i Norge likevel heldige sammenlignet med mennesker i andre deler av verden.

Kanskje er det så enkelt som at meningen med livet er at vi skal nyte det.

 

Vi har en materiell velstand som overgår det våre forfedre har opplevd, men tar vi oss tid til å nyte de muligheter som den kan gi oss? For mange av oss er den blitt en selvfølge som vi hverken tenker over eller er takknemlige for.

Det er min erfaring at vi nyter livet i de øyeblikk eller situasjoner hvor vi er takknemlige for det vi har og opplever den gode følelsen det kan gi oss. Øyeblikk hvor vi kjenner oss i harmoni med oss selv og våre omgivelser og virkelig føler at livet er godt å leve.

Stopp opp

Livet leves ikke hverken i fortid eller i fremtid, men her og nå. Det som har skjedd, får du ikke endret og fremtiden har du ingen garanti for. Gjør det til en vane at du stopper opp i blant og spør deg selv: Hva er det jeg opplever nå – i dette øyeblikket?

For å oppleve de gode øyeblikkene må vi ta oss tid til det. Tid til å bli bevisst hva som egentlig er viktig for oss, tid til å reflektere over alt vi har som vi kan være takknemlige for og ikke minst tid til å være tilstede i øyeblikkene og til å nyte den gode følelsen her og nå.

Flere tanker fra Lyng: