Vi er privilegerte på Ringerike | Stian Bakken

TAKTSKIFTE: - Når kommunen og næringslivet samarbeider aktivt, kan vi nå de målene vi setter oss, sier Stian Bakken (Sp).

TAKTSKIFTE: - Når kommunen og næringslivet samarbeider aktivt, kan vi nå de målene vi setter oss, sier Stian Bakken (Sp). Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Vi må ikke gi opp ambisjonene om en ny tidsalder for treforedlingen på Ringerike, – og vi må også sørge for at de som allerede er etablert på Ringerike møter en samarbeidsvillig kommune, skriver Stian Bakken i Ringerike Senterparti.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.På Ringerike er vi privilegerte. Statlige planer er i prosess og vil tilføre regionen milliardinvesteringer. Bergensbanens forkortelse vil skape et taktskifte, – som vi må være rustet for å håndtere.

For å utnytte potensialet er det en forutsetning at kommunen legger til rette for næringsutvikling og arbeider for å tiltrekke seg bedrifter som skaper framtidsrettede og varige arbeidsplasser. Vekst i seg selv er ikke noe mål, – dersom vi ikke greier å beholde en stor del av verdiskapningen i distriktet.

Tvunget til å reise ut

Ringerike kommune skal være en kommune hvor man kan bo og arbeide, – ikke en kommune man er tvunget til å reise ut av. Det må legges til rette for både yrkesrettede arbeidsplasser så vel som høykompetanse.

LES OGSÅ:

Eggemoen er et godt eksempel på hvordan ny teknologi har fått utvikle seg og vokse. Det begynte i det små og er nå blitt et senter for avansert teknologi gjennom bedrifter som har satset på teknologi som ikke fantes for kun få år siden. Det er en framtidsrettet næring som kommunen må være med å legge til rette for framover.

Satse på et grønt skifte

Vi må ikke gi opp ambisjonene om en ny tidsalder for treforedlingen på Ringerike, – og vi må også sørge for at de som allerede er etablert på Ringerike møter en samarbeidsvillig kommune. Å satse på et grønt skifte vil ha positive effekter og Ringerike er en skog og jordbrukskommune som har alle muligheter innen det grønne skiftet. Her er det samarbeid, tilrettelegging og positivitet som må til for å skape nye næringer i det grønne skiftet.

LES OGSÅ:

Ringeriksbanen og ny E16 er store nasjonale prosjekter, som er med på å knytte landsdeler tettere sammen. Det vil gi Ringeriksregionen positive ringvirkninger som vi må utnytte. Vei og bane alene vil ikke gi Ringerike flere tusen nye innbyggere, men kombinert med aktiv næringsutvikling, attraktive arbeidsplasser og eiendomsutvikling vil gjøre Ringerike til en attraktiv kommune å bosette seg i.

Rike naturressurser

Når kommunen og næringslivet samarbeider aktivt kan vi nå de målene vi setter oss. Senterpartiet mener at vi må bruke våre naturgitte forutsetninger og utnytte dem. Vi har store arealer, vi har tilgang på rike naturressurser og vi har kraftressurser.

Kraftressursene våre skal brukes på framtidsrettede arbeidsplasser, bedrifter som har behov for sikker tilgang på kraft for å holde produksjonen i gang-, men ikke til å produsere kryptovaluta. Det trengs strategiske og langsiktige planer for å oppnå målet.

Gjennom samarbeid, kunnskap og forståelse vil Ringerike utvikle seg i riktig retning. Det trengs sterk politisk styring og vilje. Det vil vi i Senterpartiet bidra med.

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken