Lokal verdiskaping med bevisst handling | Gøril H. Florvaag

SNART JUL: – De mindre, selvstendige butikkene har ikke marginer til å drive lønnsomt dersom de skal følge kjedenes prisdumping og megasalg i julehandelen, skriver Gøril H. Florvaag.

SNART JUL: – De mindre, selvstendige butikkene har ikke marginer til å drive lønnsomt dersom de skal følge kjedenes prisdumping og megasalg i julehandelen, skriver Gøril H. Florvaag. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Ha i bakhodet at der du handler i dag, avgjør hvor du har valgmuligheten til å handle i morgen, skriver Gøril H. Florvaag i dette leserinnlegget.

DEL

MeningerTomme lokaler ... Døde steder ... eller lys i vinduene, unike steder og møter mellom mennesker? Valget er ditt, kjære kunde! I hvert fall hvis du ønsker å handle i regionens nisjebutikker i framtiden!

Julehandelen nærmer seg. Mange foretrekker å gjøre innkjøp på nettet. Kjedene og kjøpesentrene håpet på tidenes Black Friday-salg. Cyber Monday har dukket opp i vokabularet – det har vært Singles Day og salgskampanjene florerer.

Prisdumping

Julehandelen er en viktig del av livsgrunnlaget til mange butikker, og de mindre, selvstendige butikkene har ikke marginer til å drive lønnsomt dersom de skal følge kjedenes prisdumping og megasalg.

Gøril H. Florvaag

Butikkutvikler - med hjerte for selvstendige butikker

Hele landet

Følg på: Facebook

Trives du i hyggelige sentrumsgater og liker å titte innom en unik butikk eller to? Ja, da må du tenke annerledes når det gjelder egne handlevaner; du sparte kanskje en hundrelapp eller tre på årets Black Friday-salg, men ha i bakhodet at der du handler i dag, avgjør hvor du har valgmuligheten til å handle i morgen.

Hva hvis det kun blir internett og kjedebutikker du kan velge fra? Hvor skal du da få unike handleopplevelser? Hvordan skal ditt lokalmiljø se ut? Når butikkene legger ned og lyset slås av?

Mangfold

Det er kanskje ikke så viktig for deg. Men hvis du tenker på det i et litt større perspektiv er jeg sikker på at du setter pris på mangfold og valgmuligheter! Jeg tror ofte folk flest gjør innkjøp uten å tenke på langsiktige konsekvenser.

De mindre og selvstendig eide butikkene drives av mennesker som gløder og brenner for det de gjør, men de blir små og ubetydelige sammenlignet med de store kjedene og internett.

Vit at dine handlevaner har betydning – ikke bare for utvalget du får, men for ekte mennesker som driver med verdiskaping gjennom butikkdrift i byens lokaler. Det er lys i vinduene og stemning der du liker å ferdes.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags