Gå til sidens hovedinnhold

Morten Wold (Frp): Fraværsreglene virker

Artikkelen er over 3 år gammel

– FrP vil beholde fraværsreglene i skolen, men med én liten endring: Vi mener at kjøretimer bør være lovlig fravær, skriver stortingsrepresentant Morten Wold (Frp) i dette leserinnlegget.

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dette skoleåret ble det innført en nasjonal grense for udokumentert fravær i videregående skole. Nå viser rapporter fra skolene at fraværet reduseres dramatisk. Temaet berøres i Ringerikes Blad i saken om skoledebatten i onsdagens avis.

Nærmere 9 av 10 lærere og 7 av 10 skoler som uttalte seg om fraværsregler, støttet opp om innføring av en fraværsgrense.

LES OGSÅ: Er den forhatte fraværsgrensen egentlig en suksess?

Viktig med disiplin

For Fremskrittspartiet er det viktig med disiplin og orden i skolen. Det skaper et godt læringsmiljø, og elevene får større læringsutbytte. Struktur og orden i klasserommet gjør det lettere for elevene å oppnå gode resultater. Nå ser vi at fraværsreglene fungerer etter hensikten.

Vi mener det er viktig at elevene lærer seg at oppmøte er viktig. Elevene har en selvstendig plikt til å gjøre det beste ut av skolegangen, både av hensyn til seg selv, til klassemiljøet, til læreren og til foreldre og resten av samfunnet. Elevene må lære å ta fornuftige valg, og forstå at valg har konsekvenser. Fraværsreglene bidrar til dette.

Morten Wold (FrP)

Stortingsrepresentant

Mediepolitisk talsperson

Fraværet går ned

Skoler og fylker landet over rapporterer at fraværet har gått merkbart ned etter innføringen av reglene. Fraværsreglene er et viktig signal til elevene om at skulk ikke tolereres, og vil gjøre dem bedre forberedt på de kravene som venter dem i arbeidslivet. Når voksne mennesker i arbeidslivet lever med krav om oppmøte på arbeidsplassen, vil det være rart om norske skoleelever ikke fint klarer å leve med både høye forventninger og krav.

FrP vil derfor beholde fraværsreglene i skolen, men med én liten endring: Vi mener at kjøretimer bør være lovlig fravær, fordi førerkort er svært viktig for mange, særlig for oss som bor i distriktene.

Les også

Førstegangsvelger? Dette trenger du å vite før du stemmer

 

Kommentarer til denne saken