En fastlege på alerten og et fantastisk lokalsykehus | Morten Heggelund

ROSER SYKEHUSET: I dagens Direkte linje vanker det ros til ansatte ved Ringerike sykehus ogAustjord behandlingssenter.

ROSER SYKEHUSET: I dagens Direkte linje vanker det ros til ansatte ved Ringerike sykehus ogAustjord behandlingssenter. Foto:

Av

Morten Heggelund fikk beskjeden alle frykter: Du kan ha kreft. I dette leserinnlegget beskriver han hvordan lokalt helsevesen tok seg av ham.

DEL

MeningerSøndag morgen ca. kl. 08:00: Mannfolk flest liker å rette på det utstyret vi har fått tildelt nedentil. Forundringen var stor da jeg oppdaget en kul på størrelse med en klinkekule.

Kjapt inn

Magefølelsen ble dårligere utover søndagen, men til noe lege det skulle jeg ikke som mannfolk flest (i alle fall noen). Noen nordnorske gloser fra kona fikk meg til å ta kontakt med fastlegen min på Sundvollen, men de hadde egentlig ikke tid før fredag. Tirsdag fikk jeg likevel telefon, da hadde fastlegen funnet noen ledige minutter.

Inne hos fastlegen ble det konstatert at det var en kul på en plass hvor det normalt ikke skulle være noe. Husker godt ordene hun sa: «Nå må du ikke bli redd om det går hurtig, for jeg sender deg inn i et pakkeforløp for utredning av testikkelkreft».

Morten Heggelund

Pasient

Røyse

Tunge tanker

Tilbake på jobb tirsdag må jeg innrømme at det var meget tunge tanker som svirret rundt i hodet mitt.

Så på vei til barnehagen tirsdag for å hente minstemann ringte telefonen, det var Ringerike sykehus. De kunne fortelle at jeg var satt opp på time til å ta blodprøver onsdag, og at jeg hadde fått time til ultralyd og urolog fredag.

Grundig sjekk fra radiologen og urologen konstaterte at det var en ufarlig sak som dessverre er vanlig når vi kara nærmer oss 40.

God oppfølging

Så hvorfor dette leserinnlegget spør du deg, og jeg har ingen større grunn en for å berømme vårt lokale helsevesen for dyktig, hurtig og ikke minst enestående oppfølging.

Og til oss kara som har litt legeskrekk: Sjekk dere nå og da. Finner du nå muffens, så stikk til legen, da vel :)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags