Miljøvernforbundet: – Kommunalt supperåd

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LeserbrevI forbindelse med idéseminaret til vegvesenet forrige uke om ny E16 Eggemoen - Nymoen, forberedte Miljøvernforbundet Hønefoss seg ved å grave litt i kommunens planer.

I forbindelse med omreguleringen av Hovsmarka fra friluftsliv til industri, fant vi en rapport som tar for seg mulighetene i dette verdifullt bynære idretts- og friluftsområde.

Spenstige forslag

Avbøtende tiltak er et rikspolitisk krav når man bygger ned barns friarealer.

Og Treklyngen foreslår i rapporten en park, Follumparken, gangvei langs elva og opp til Nymoen, anlegge friluftsaktiviteter egnet for bratte forhold, som snowboard/jibbepark, akebakker, kuleløyper, terrengsykkelbane og/eller klatreparker samt taubane.

LES OGSÅ: Salg av Hovsmarka vil ramme mange

Kunnskapsløst

Det står også at elvestien fra Follum og fram til Nymoen kan komme i konflikt med en eventuell utvidelse av E16.

Vi tenkte derfor at dette kunne være en sak å ta opp på idéseminaret, hvilket også vegvesenet var enig i.

Men overraskelsen var stor da det viste seg at verken rådmannen eller planavdelingen kjente til denne elvestien, ei heller de andre foreslåtte kompenserende tiltakene.

Hvordan er det mulig?

Kommunen utarbeidet ifølge rapporten en temautredning kalt Elvelangs i forbindelse med rulleringen av kommuneplanen, som er styringsverktøyet i all kommunal planlegging.

Elvelangs skulle belyse de bynære rekreasjonsarealene langs elva.

LES OGSÅ: Elvelangs på byens gjennoppdagede perle

Fjernet rapporten

På spørsmål til planavdelingen om å få sendt over Elvelangs var svaret at den var lagt i skuffen inntil videre.

Men kommunedelplanen for friluftsliv, som danner grunnlaget for kommunens arealplanlegging, ble jo vedtatt i januar?

Områdereguleringen av Hovsmarka ble vedtatt av politikerne i fjor, og de avbøtende tiltakene er milevis unna forslagene fra rapporten.

Kort tid etter at undertegnede stilte spørsmål til planavdelingen vedrørende rapporten med de spennende avbøtingsforslagene, ble den fjernet fra nett.

Tåler ikke lenger rapporten dagens lys?

Likegyldighet

Ordfører Kjell B. Hansen banket gjennom både områdereguleringen av Hovsmarka samt kommunedelplanen for idrett- og friluftsliv i kommunestyret.

Hadde politikerne nok kunnskap om disse sakene eller er det byråkratisk likegyldighet som er retningsgivende for politikken i Ringerike kommune?

Vi oppfordrer herved ordføreren om å svare på dette, og håper i det lengste at vår kopling av Ringerike kommune med Supperådet og dens leder Balle Klorin er en gedigen feilslutning.

Vi håper i det lengste at vår kopling av Ringerike kommune med Supperådet og dens leder Balle Klorin er en gedigen feilslutning.

Eva Liell

Miljøvernforbundet Hønefoss

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags