Siv Storløkken: Nå er det slutt på å ta seg til rette

Digitalleder i Ringerikes Blad, Siv Storløkken.

Digitalleder i Ringerikes Blad, Siv Storløkken. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

#metoo-historiene har kommet inn til oss i hopetall, og jeg får lyst til å skrike høyt.

DEL

KommentarEtter et halvår med #metoo-historier i nyhetene, i debatter, i diskusjoner med venner trodde jeg at omfanget sto klart for meg.

Men å lese de lokale historiene er overveldende. Det gir meg vondt i magen. Tårene har presset på. Sinnet har rast.

487 har svart på vår undersøkelse. 70 har valgt å dele sin detaljerte historie med oss. De spenner fra de mange enkelthendelsene som sammen tegner et bilde vi rett og slett ikke kan akseptere, til grove overgrep. I noen av historiene er makt en faktor, men i alle er det noen som har tatt seg til rette. De som forteller er fra tenåringer til pensjonister. Kvinner og menn.

Siv Storløkken

Digitalleder i Ringerikes Blad

Under valgkampen i 2016 ble mange sjokkerte over presidentkandidat Donald Trumps «pussygrabbing»-historie. Lesernes historier viser at hans oppførsel er mer vanlig enn vi liker.

Noen har forsøkt å latterliggjøre #metoo. De må rett og slett bare skjerpe seg, løfte blikket og forstå hva dette handler om.

#metoo-kampanjen er også blitt kritisert for å ikke få frem mennenes historier. Jeg er ikke i tvil om at også menn opplever seksuell trakassering. Dette er det fortsatt tabu å snakke om. Jeg er sikker på at idet mennene får ballen til å rulle vil de mannlige metoo-historiene velte innover oss i stort antall. Blant våre leseres historier er det også noen menn som forteller. De går foran.

Når dette likevel publiseres på kvinnedagen er det ikke tilfeldig. Kvinner har alltid hatt mindre rådighet over egen kropp enn menn. Mye er tidligere blitt unnskyldt og bortforklart. Den toleransen er det nå slutt på.

Jeg tror oppriktig at etter denne revolusjonen blir det tryggere å være både mann og kvinne.

Takk, til alle våre lesere som har valgt å fortelle. Ta deg tid til å lese deres historier.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags