Kari T. Lossius: Trygg vaksine?

Vaksine: MMR-vaksinen er altså ikke så uskyldig som mange tror, skriver Kari T. Lossius i dette innlegget.

Vaksine: MMR-vaksinen er altså ikke så uskyldig som mange tror, skriver Kari T. Lossius i dette innlegget. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Leserinnlegg Jeg leste nylig at kommunelegen i Ringerike ønsker at folk skal la seg vaksinere mot meslinger fordi det er oppdaget tre tilfeller av meslinger i Norge. Hun er også inne på flokkimmunitet og annet. Hun mener altså at tusenvis av mennesker skal la seg vaksinere fordi det er oppdaget tre tilfeller.

Vaksinen som brukes mot meslinger er MMR-vaksinen (forkortelse for Measles, Mummps, Rubella, på norsk meslinger, kusma og røde hunder). Dette var uskyldige barnesykdommer da jeg vokste opp. «Alle» fikk det - og fordi vi hadde det som barn, utviklet vi livslang immunitet mot disse sykdommene.

Jeg kan ikke huske at noen pådro seg langvarige skader av disse sykdommene, men vi vet jo at røde hunder ikke er bra i svangerskapet, derfor var det så bra da folk fikk denne sykdommen som barn.

Kari T. Lossius

Ifg. Dr. Suzanne Humphries kan MMR-vaksinen være med på å spre meslinger! I USA fikk vitenskapsmannen og faren til en vaksineskadd gutt, Brian Hooker, data ut av William Thompson på CDC (Center for Disease Control, på norsk Senter for sykdomskontroll) som gikk ut på at de visste at MMR-vaksinen kunne føre til autisme, men at det papiret ble trukket tilbake i stedet for det som ville ha vært det naturlige: Å få dataene ut til befolkningen. MMR-vaksinen er altså ikke så uskyldig som mange tror.

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags