Mennesket avhengig av en stabil grunnmur | Anette Morén

Av
DEL

MeningerTil Mons-Ivar Mjelde angående innlegget "Jeg ser ikke sammenhengen".

Som et hus er også mennesket avhengig av en stabil grunnmur. Men vi er mer opptatt av og har mer kunnskap om hvordan hus skal bygges. Barnet som ble en morder 22. juli, hadde ingen grunnmur.

En voksen som dreper

En voksen som dreper har aldri vært et ønsket barn, aldri vært elsket, aldri vært beskyttet («Hvem er jeg i et Traumatisert og Traumatiserende samfunn», Dr. Franz Ruppert).

Menn(esker), patriarkatet med sine skjulte agendaer, drar i tråder i en verden der det ubevisste massemennesket lar seg styre. Men nå er tiden for bevissthet om de kvinnelige myke verdiene.

Omsorg, trygghet, kjærlighet og medlidenhet, finnes både i kvinner og i menn. Verden roper etter denne kunnskap i grunnmurens stener.

I all sin grusomhet

22. juli viste oss i all sin grusomhet, at de første (barne)årene er avgjørende for menneskets utvikling, og at det som skjer i denne tiden får konsekvenser for resten av livet. Og for verden.

Forstår vi grunnmurens betydning og de feminine egenskapenes betydning i verden, ser vi også hvordan riving av Y-blokka, 22. juli, Utstranda-kaia og pandemien henger sammen.

Alt henger sammen med alt

For alt henger sammen med alt. Først når vi forstår at det står mennesker bak alt som skjer i verden, kan vi begynne å gjøre noe.

«Først lærte vi oss å stole på våre foreldre, så skolen og så på samfunnet. Det har gjort at vi er uten trening i å lytte innover til oss selv», Ayela Daar.

Mitt ønske er at alle - også politikere - vil åpne døren for denne nye kunnskapen om mennesket.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags