Kilemoen er et av Ringerikes eldoradoer |Mary Blikken Gravdahl

KILEMOEN: - Med det særegne, varierte landskapet her inne, i tillegg til den friske og svalende lufta, kan Kilemoen, sies å være et av Ringerikes eldoradoer for såvel rekreasjon/ turgåing som trening, skriver Mary Blikken Gravdahl.

KILEMOEN: - Med det særegne, varierte landskapet her inne, i tillegg til den friske og svalende lufta, kan Kilemoen, sies å være et av Ringerikes eldoradoer for såvel rekreasjon/ turgåing som trening, skriver Mary Blikken Gravdahl. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerSommervarme og varmebølger til tross: «Corpusen» må mobiliseres. Som også ingen ringere enn filosofen, teologen og psykologen Søren Kierkegaard (1813–1855) var opptatt av.

Hans vel kjente råd er i dag like aktuelt som den gang: «Tab for alt ikke lysten til at gaa. Jeg gaar mig hver dag til det daglige velbefindende, og gaar mig fra enhver sykdom. Jeg har gaaet mig til mine bedste tanker. Og jeg kjender ingen tanke så tung at jeg ikke kan gaa mig fra den».

Med Kilemoen, øvre platå, i sentrums nær beliggenhet for både sykkel og gange, skulle det la seg gjøre å følge Kierkegaards oppfordring.

Kommer du først opp hit, innover moen, spesielt ut mot Brinken, er det som oftest svale luftstrømmer som oppstår i vekslingen lys og skygger, på grunn av trærne.

Med det særegne, varierte landskapet her inne, i tillegg til den friske og svalende lufta, kan Kilemoen, sies å være et av Ringerikes eldoradoer for såvel rekreasjon/ turgåing som trening.

Mange gode gang- og joggeløyper å velge mellom. Bl.a. Sverre-løypa, Hank Williams med flere.

PS. Storstilt sand-og grusvirksomhet i sørenden, i nærheten av nye Ringerike Vannverk, ser ikke ut til å være til hinder for de mange som ferdes her oppe. Heller ikke for fugler, insekter og humler. Det synges, nynnes og summes innover de mange røsslyngtyene innover på moen!

God tur.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags