Gå til sidens hovedinnhold

Ole Martin Solberg: Du får mye gratis ved å drive med løping

Artikkelen er over 4 år gammel

Trenger du gode grunner for å begynne med trimming? Desksjef Ole Martin Solberg i Ringerikes Blad gir deg flere i ukens Lørdagstanker.

Lørdagstanker Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg er mann. To ganger i året har jeg løpetid. For en uke siden var jeg i Sverige. I Göteborgsvarvet løp jeg og et førtitalls løpere fra Hytteplan Sport verdens største halvmaraton sammen med nærmere 43.000 likesinnede.

Jeg har en morsom svoger. Han liker ikke å løpe. Hver gang kona og jeg skal delta i Sverige kommer han med det samme spørsmålet:

En ting er at dere betaler for å løpe, men er det ikke bedre å ta trikken da?

Ole Martin Solberg

Desksjef i Ringerikes Blad

Her kommer svaret en gang for alle:

Vi tar trikken til start. Den er gratis for oss som skal løpe. Noen ganger tar vi trikken tilbake til hotellet etter å ha løpt. Den er også gratis. Alle andre trikkepassasjerer må løse billett. Altså, løper du «Varvet» så kan du kjøre trikk gratis så mye du bare orker i Göteborg konkurransedagen.

En annen fordel med å løpe er at man kan drikke så mye man bare orker helt gratis for hver andre kilometer i konkurranseløypa. Du trenger ikke engang rope ut din bestilling. Du får både vann og sportsdrikk nærmest kastet etter deg. I år vanket det også ekstraservice. Rundt midtveis hadde et ølbryggeri drikkestasjon. Der kunne alle nyte sin alkoholfrie øl – helt gratis.

Gratis donuts ble også delt ut. Den fikk du dersom du klarte å hoppe 20 centimeter opp i lufta og gripe fatt i den der den hang i enden av et fiskesnøre. Med på kjøpet fikk du gratis spensttrening.

Som de fleste vil forstå. Det er mange gode grunner for å drive med løping. Oppfordringen er derfor:

Begynn med løping, folkens. Bedre helse følger dessuten med på den investeringen.

 

Flere lørdagstanker av Ole Martin Solberg:

Kommentarer til denne saken