Når lysten på kake overskygger behovet for å snakke sant

– Spar oss for kakespisingen. Den kan vi ta ombord i en av vognene på første avgang, dersom ikke kremen da forlengst har surnet, skriver Øyvind Lien.

– Spar oss for kakespisingen. Den kan vi ta ombord i en av vognene på første avgang, dersom ikke kremen da forlengst har surnet, skriver Øyvind Lien. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Politikere har en forunderlig evne til å komme unna med å vri på sannheten. Eller snakke usant, skriver nyhetsredaktør Øyvind Lien i ukens Lørdagstanker.

DEL

Lørdagstanker

De siste dagene har det vært mye snakk om Ringeriksbanen. Banen som alle trodde var på sporet; som konsulentfirmaer og planleggere la ned tid og ressurser i. Et prosjekt som endelig skulle realiseres, etter over hundre år med snakk.

For NÅ, dere. Nå har statsministeren og samferdselsministeren, partiledere og andre lovt det. De har til og med fastsatt tidspunkt for oppstart. Men nei. Skuffelsen var for mange stor da dokumentet med det lange navnet skulle fremlegges (Nasjonal transportplan, forkortet til NTP). For glemt var det planlagte tidspunktet.

De som trodde de hadde hørt «klart for avgang», hørte nå «alle bremser på». Konsulentene la fra seg linjalen, og tok en pause på nærmeste stasjon. Umiddelbart kom ringvirkninger som at lokale boligprosjekter ble lagt på is. Med toget på sidespor må det nødvendigvis gå saktere.Plutselig var det ingen som hadde det travelt.

Politikere har en forunderlig evne til å komme unna med å vri på sannheten. Eller snakke usant.

Om noen måneder er det valg, og da bringer de samme politikerne nye sannheter til torgs - bokstavelig talt. Det verste er at de forventer å bli trodd på alt de sier. Og tro meg, Ringeriksbanen kommer til å bli en valgkampsak. Nå skal nok opposisjonen komme med noen sannheter og fremheve hvor viktig denne banen er, for å sikre seg stemmer til Støre & co.

Men vær så snill: Spar oss for kakespisingen. Den kan vi ta ombord i en av vognene på første avgang, dersom ikke kremen da forlengst har surnet.

Jeg er glad i kake, men den smaker aller best når det er noe å feire.

Flere Lørdagstanker av Øyvind:

Øyvind Lien

Nyhetsredaktør i Ringerikes Blad

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags