Kjære skrivesperre

Sina Eirin Åslund Schjørlien, skribent.

Sina Eirin Åslund Schjørlien, skribent. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Puls - kommentarI dette øyeblikk får du meg til å sette spørsmålstegn ved alle planene i livet mitt.

Hvordan kan jeg vite om dette er riktig vei å gå, uten å møte en vegg for å finne ut svaret?

Jeg vil skrive. Jeg ønsker å skrive. Likevel dukker du opp gang på gang. Som om du dukker opp for å teste meg. Hvordan kan jeg si at jeg er noe som helst, når jeg ikke får gjort det jeg sier jeg vil gjøre?

I 2013 skrev jeg: «jeg kan skrive en hel bok om hvordan man åpner et skap, men jeg vil fortsatt ikke klare å gjøre det». Det var med denne setningen jeg erkjente mitt teoretiske hode.

Med det fant jeg også ut hva det var jeg ikke bør gjøre; all ting rent praktisk. Dessverre føler jeg ikke at jeg har kommet noe særlig lenger. Tre år senere.

Jeg sitter fremdeles og undrer på hva den neste setningen kommer til å bli, for ikke å nevne videre planer og karrierer. Tenk å måtte velge kun én ting å jobbe videre med, når man bestemmer seg for en ny framtidig karriere hver eneste dag.

Akkurat nå sier jeg at jeg vil skrive, men hvordan kan jeg bli en forfatter, når du, kjære skrivesperre, dukker opp hver gang jeg setter meg ned foran et Word-dokument eller en notatbok?

Jeg kan ikke basere min (forhåpentligvis) framtidige forfatterkarriere på nedskrevne ideer jeg ikke engang har begynt på. Vi har dermed blitt bedre kjent enn jeg skulle ønske vi hadde.

Du samarbeider med motivasjonsmonsteret og det nedsettende viruset som sprer seg i kroppen. Som en dødseter for motivasjon og ideer.

Akkurat nå sier jeg at jeg vil skrive, men hvordan kan jeg bli en forfatter, når du, kjære skrivesperre, dukker opp hver gang jeg setter meg ned foran et Word-dokument eller en notatbok?

Selv under prøver og stiler på skolen sniker du deg fram, utfordrer meg til å drøfte om planene og drømmene mine er for optimistiske.

Du gjør hodet mitt så tungt at jeg ikke lenger vet hva jeg tenker. Jeg må våkne. Konstant planlegge for framtiden. Finne riktig yrke (i entall, jeg kan dessverre ikke begynne med ti forskjellige yrker).

Kanskje grunnen til at du dukker opp er for å gi meg en pause fra arbeid og framtid. Det hadde vært fint om vi kom fram til en enighet, et samarbeid om når det er tid for pause, og når jeg må gjøre det jeg har sagt jeg skal gjøre.

For selv om jeg nærmer meg slutten av denne kommentaren, har jeg en milelang liste med andre ting å gjøre.

Kjære skrivesperre, vi sees nok igjen.

LES FLERE KOMMENTARER:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags