Lise Bye Jøntvedt: Steng bybrua for personbiler

Lise Bye Jøntvedt tror stenging av bybrua for personbiler vil skape en hyggeligere by.

Lise Bye Jøntvedt tror stenging av bybrua for personbiler vil skape en hyggeligere by. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Hvordan kan vi få bilistene til å bruke omkjøringsveien?  Rett og slett ved å stenge bybrua for alt annet enn kollektivtrafikk, gående og syklende, skriver kommunerepresentant for Ringerike Høyre, Lise Bye Jøntvedt, i dette innlegget.

DEL

LeserinnleggJim Gallagher og redaktør Bjørn Harald Blaker peker begge på det jeg har hevdet i innlegg etter innlegg gjennom flere år i Ringerikes Blad: Årsaken til den stillestående trafikken i Hønefoss er rett og slett at det er for mange biler på veien. Hvordan kan vi få bilistene til å bruke omkjøringsveien?  Rett og slett ved å stenge bybrua for alt annet enn kollektivtrafikk, gående og syklende.

Interpellasjon til ordføreren

Til kommunestyrets siste møte før sommerferien kommer jeg til å utfordre ordfører Kjell Børre Hansen i en interpellasjon om trafikken i Hønefoss. Jeg vil spørre ordføreren om han i en prøveperiode vil gå inn for å stenge bybrua for personbiltrafikk. Dette for å undersøke om et slikt grep vil redusere trafikken og den endeløse bilkøen som varer i timesvis hver dag.

Vil det virke?

Vi så det da Øyabakken var stengt for noen måneder siden. Køen gjennom byen forsvant. Hvis vi stenger bybrua for privatbilen vil alle de som bare skal gjennom byen uten å ha ærend i sentrum måtte bruke omkjøringsveien. Stenging av bybrua vil også måtte medføre gjennomkjøring forbudt i noen sidegater og villastrøk, for å hindre unødig belastning der. 

Drastisk? Kanskje. Men etter min mening vel verd å prøve.

Det synes i hvert fall sikkert at redusert biltrafikk vil redusere eksosutslipp og luftforurensing og gi byen bedre luftkvalitet. Vi vil få en hyggeligere by. Både syklister og gående vil få en tryggere hverdag. Jeg ser for meg en vinn-vinn situasjon. Også for bilistene som antagelig vil bruke kortere tid på å kjøre rundt enn gjennom byen. 

Drastisk? Kanskje. Men etter min mening vel verd å prøve.

LES OGSÅ:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags